Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul European de Investiții sprijină microfinanțările în România cu 16,5 milioane de lei

f munca

Fondul European de Investiții (FEI) a inițiat în România, operațiunile de suport ale microfinanțării pentru a consolida capacitatea Programului UE de ocupare a forței de muncă și inovare socială, prin Patria Credit și OMRO, informează MEDIAFAX.

FEI urmează să crească capacitatea instituțiilor financiare românești ,Patria Credit și OMRO, pentru sprijinirea microcreditelor și a împrumuturilor din categoria microfinanțărilor în România în cadrul Componentei investiționale de consolidare a capacităților a Programului UE pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială.

Citește și: EXCLUSIV ‘Spirala’ USR-PLUS-LGBT-Rezist. Finanțatorul din umbră

Consolidarea capacităților Patria Credit beneficiază de sprijin în valoare de 10 milioane lei pentru a-și extinde activitatea, iar cea a OMRO de 6,5 milioane lei pentru a-și îmbunătăți tehnologia, mecanismele de punctare și fluxurile operaționale.

Citește și: Silviu Mănăstire anunță echipa pe care și-a făcut-o azi-noapte Viorica Dăncilă: ‘O să fie scandal!’

Patria Credit, specializată în sectorul agricol și în zonele rurale, va primi 10 milioane lei pentru a-și dezvolta portofoliul care îi vizează în mod special pe clienții vulnerabili care nu au acces la sectorul financiar tradițional. Pe de altă parte, prin OMRO, România va beneficia de 6,5 milioane lei pentru achiziționarea și implementarea de noi soluții informatice care să vizeze creșterea eficienței și consolidarea analizei riscului de credit.

Citește și: Radu Banciu iese din nou la rampă! Acesta nici nu e un partid, e un apendice al frustrărilor .

Scopul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială, derulat de Comisia Europeană este de a contribui la îndeplinirea obiectivelor UE privind un nivel ridicat de ocupare a forței de muncă, realizarea unei protecții sociale adecvate, combaterea excluziunii sociale și a sărăciei și îmbunătățirea condițiilor de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.