Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fondul European de Investiții și UniCredit majorează la 1 miliard de euro fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri

facebook.com
lobby bani

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au convenit să majoreze la 1 miliard de euro fondul de garantare InnovFin pentru IMM-uri, pentru a îmbunătăți accesul la finanțare, se arată într-un comunicat al băncii, potrivit Mediafax.

În baza noului acord, UniCredit va putea acorda finanțare suplimentară în valoare de 500 milioane de euro, prin intermediul celor nouă bănci și șase entități de leasing ale sale din Europa Centrală și de Est, către companii din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

Astfel, IMM-urile și companiile cu capitalizare medie din aceste țări vor avea acces în total la 1 miliard de euro, prin intermediul rețelei extinse a UniCredit din regiunea Europei Centrale și de Est.

Tranzacția beneficiază de sprijin din partea programului Horizon 2020, a Programului Cadru al UE pentru Cercetare și Inovație și a Fondului European pentru Investiții Strategice (FEIS), care sunt componentele majore ale Planului de Investiții pentru Europa.

Băncile din Bosnia și Herțegovina și respectiv Serbia, precum și compania de leasing din Serbia vor beneficia de sprijin sub forma unei garanții acordate de FEI și susținute de programul Horizon 2020. În același timp, acordurile de garantare cu băncile și companiile de leasing din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România și Slovenia vor fi susținute de FEIS, pilonul financiar al Planului de Investiții pentru Europa.

Accident MORTAL - Au intervenit o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD și 10 pompieri

“Această a doua majorare a tranzacției umbrelă cu UniCredit dovedește cooperarea de succes dintre FEI și UniCredit. Pe mai departe, sperăm ca prin valorificarea relației noastre să dezvoltăm împreună modalități eficiente de sprijinire a celor care au nevoie, pentru a ne atinge astfel obiectivele politice. Acest lucru este cu atât mai important când abordăm lacunele de pe piețele din regiunea CEE”, a declarat Lilyana Pavlova, vicepreședintele BEI, citată în comunicat.

FEI proiectează și dezvoltă capital de risc și dezvoltare, garanții și instrumente de microfinanțare, care se adresează acestui segment de piață.

UniCredit Bank este o bancă comercială pan-europeană.

Fondul de Garantare InnovFin pentru IMM-uri a fost creat în cadrul inițiativei ”Finanțare InnovFin pentru Inovatori a UE”, sprijinită prin program Horizon 2020. Facilitarea acordă garanții și contra-garanții pentru finanțări cu valoare între 25 de mii de euro și 7,5 milioane de euro în scopul de a facilita accesul la finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii și mid-caps (până la 499 angajați). Facilitarea este administrată de FEI și este acordată prin intermediari financiari – bănci și alte instituții financiare – din statele membre ale UE și tările asociate. Prin această facilitate, intermediarii financiari sunt garantați parțial de FEI pentru pierderile generate de finanțarea acordată în cadrul acestei facilități.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.