Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fonduri europene pentru combaterea coronavirusului

WRGB
coronavirus

„O parte din echipamentele medicale folosite în aceste zile pentru prevenirea și tratarea COVID-19 sunt achiziționate cu finanțări europene”, transmite ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, ca urmare clarificărilor solicitate cu privire la utilitatea imediată a finanțărilor europene în contextul actual.

Concret, în cadrul primelor două exerciții financiare Inspectoratul General de Urgență (IGSU) a achiziționat peste 1.100 ambulanțe de diferite tipuri, 36 de tabere mobile echipate complet (fiecare având capacitatea de a trata 200 persoane), și 49 de linii tehnice de întreținere a echipamentelor individuale de protecție.

Proiectele au fost finanțate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu (POSM) și Programului Operațional Regional (POR) în perioada de programare 2007-2013, respectiv în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) în actuala perioadă de programare (2014-2020). Prin aceste proiecte au fost asigurate și alte dotări necesare pentru situații de urgență, valoarea cumulată a proiectelor implementate de IGSU fiind de 233,55 milioane euro.

Citește și: COVID se extinde RAPID - Primul caz de coronavirus confirmat în Bistriţa-Năsăud

„În aceste zile intense echipa Ministerului Fondurilor Europene depune toate eforturile pentru finalizarea cât mai urgentă a implementării celei mai mari finanțări primite până în prezent de IGSU, și anume 682 de milioane de euro. Obiectivul este ca cererea de finanțare să fie aprobată până la sfârșitul acestei luni”, asigură ministrul Boloș, referindu-se la finanțarea depusă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Echipamentele și tehnica medicală de ultimă generație finanțate din fonduri europene sprijină sănătatea populației și contribuie la salvarea de vieți. Acest tip de investiții prioritare este avut în vedere de oficialii Ministerului Fondurilor Europene și în viitoarea perioadă de programare 2021-2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.