DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Forța Națională acuză 'naționalismul de conjunctură'

www.listamarci.ro
forta nationala FN

Partidul Forța Națională acuză ”naționalismul de conjunctură” de pe scena politică românească și spune că ”naționalismul, ca și patriotismul, nu poate fi măsurat, așa cum pot fi măsurate, de exemplu, cunoașterea regulilor gramaticale, cunoștințele de matematică sau timpul în care parcurgi proba de 100 de metri în atletism”.

Potrivit secretarului general al Forței Naționale Mircea Găinușă, ”în România, după căderea comunismului, s-au petrecut nenumărate fapte antinaționale. Active importante ale statului au fost înstrăinate pe degeaba, resuresele naturale ale țării au fost vândute sau concesionate pe doi lei, întreprinderi sau instituții esențiale au fost distruse sau descompuse: flota, căile ferate, sistemele de irigații. Mai grav, au fost instrumentate atacuri la mecanismele profunde care generau iubirea de patrie și atașamentul față de statul național: familia, biserica,armata. A fost și este cultivată în continuare neîncrederea în capacitatea românilor de a se conduce singuri, în soliditatea și eficacitatea sistemelor de educație și sănătate. În fine, s-a ajuns la aberația de a se susține și promova emigrația românilor și, simultan, aducerea în România a zeci sau sute de mii de imigranți din Orientul Mijlociu, Africa sau de te miri unde”.

Forța Națională consideră că ”pentru aceste acte antinaționale se pot găsi foarte ușor responsabili: au fost semnate hotărâri de guvern, au fost votate legi, au fost date declarații publice care le-au generat sau le-au justificat!”

De unde și întrebarea pe care o adresează publicului Mircea Găinușă: ”Cunoașteți vreun caz în care vreunul dintre personajele care au vândut flota, care au înstrăinat bogățiile țării sau care s-au îmbogățit peste noapte s-a autodenunțat și și-a răscumpărat greșelile prin penitență sau sacrificiu personal?”

Forța Națională atrage atenția, în plus, că ”în anii din urmă, în care în ansamblul Uniunii Europene mișcările naționaliste și eurosceptice au cunoscut un reviriment, au apărut și în România o sumedenie de partide și naționaliști de conjunctură. Cuiva care se bate cu pumnul în piept că e naționalist e greu să-i spui: ba nu! Dar poți să-i urmărești faptele și să le demonstrezi falsul și găunoșenia”.

Forța Națională mai spune că ”nu poate să pretindă că e singurul partid naționalist „autentic” din România. Credem că există un patriotism sincer și în inimile milioanelor de români care votază sau susțin și alte partide politice. Ce putem face noi, însă, și o vom face sistematic și fără ezitare, este să denunțăm imediat, cu hotărâre și fără menajamente, orice faptă, vorbă sau gest care afectează interesele naționale ale țării”.

De aceea, Forța Națională promite că ”în următoarea perioadă vom face publice aceste derapaje care se regăsesc în ofertele politice și electorale ale partidelor politice din România, inclusiv a celor care se autointitulează naționaliste”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.