Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională luptă cu imigranții la Bruxelles

Forta Nationala

Liderii Forței Naționale au lansat mesaje împotriva imigranților non-UE chiar de la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, unde au participat pe 14 iunie la o masă rotundă pe tema imigrației și a frontierelor externe ale UE. Din partea Forței Naționale au participat Viorel Popescu, președintele formațiunii, Mircea Găinușă, secretar general FN și Viorel Gafița, vicepreședinte FN pe diaspora.

Vezi și: Veste uriaşă pentru români: Decizia istorică a ministrului lui Dacian Cioloş

Masa rotundă a fost organizată de europarlamentarul român Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertăților (ENL) din Parlamentul European. La eveniment au luat parte invitați din Parlamentul European, între care și domnul Ludovic de Danne, secretarul general al Grupului ENL. De asemenea, din România au mai participat la eveniment Generalul (r.) dr. Mircea Chelaru, expert în strategii militare și av. Dumitru Ilie.

Președintele Forței Naționale, Viorel Popescu, a arătat că ”țările din Balcani au servit deseori de-a lungul istoriei drept adevărate ziduri de apărare împotriva invaziei otomane și a altor popoare de sorginte asiatică, dar acum această "rezistență" se frânge. Săptămânal, până la 10.000 de imigranți din Orientul Mijlociu traversează Grecia, Macedonia și Serbia, în special, cu destinația Germania. Aflate la frontiera Uniunii Europene, Ungaria și Republica Cehă se luptă să-și închidă granițele în fața valurilor de iraqieni, sirieni, afgani sau somalezi, pentru a numi doar câteva națiuni de imigranți”.

Un alt mesaj a fost cel al secretarului general al Forței Naționale, Mircea Găinușă, care a arătat că ”în problema valului de imigranți cu care se confruntă țările din Vestul Europei, constatăm că situația era absolut previzibilă, având în vedere că Occidentul continuă să-și impună politicile de ”export de democrație” în regiunile lumii musulmane, prin impunerea standardelor proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale acestor regiuni.... În acest context dificil, nu putem decât să constatăm că Politica Externă și de Securitate Comună a Uniunii nu acoperă deocamdată toate riscurile și că o revizuire a ei este cât se poate de oportună, în sensul elaborării cu acordul tuturor statelor Uniunii a unor mecanisme și strategii de acțiune rapidă și sinergică în cazul unei amenințări externe, chiar dacă nu sunt vizate simultan toate statele membre. Ceea ce împiedică acum crearea unei viziuni comune este blocajul generat de politicile Uniunii de limitare a suveranității statelor membre, cât și diferențele de dezvoltare economică și de potențial militar ale acestora”.

Și vicepreședintele Forței Naționale Viorel Gafița a atras atenția că ”avem de apărat o identitate națională, de fapt mai multe identități naționale, ale tuturor statelor europene, dar avem de apărat și o identitate europeană, care se traduce prin suma identităților națiunilor europene, atât în ceea ce au ele asemănător, ca numitor comun, cât și în ceea ce au ca diversitate și bogăție de detalii specifice. Avem genul proxim european, dar și diferența specifică națională, dar în ambele suntem încă în interiorul frontierei spirituale a Europei. Ce vine din afară nu mai are legătură cu noi, ba chiar vrea să ne anuleze. Ca naționaliști nu vom permite acest lucru, pentru că ar însemna sfârșitul Europei ca întreg și al nostru, ca națiuni, fiecare în parte”.

Organizatorul evenimentului, europarlamentarul Laurențiu Rebega, a explicat alegerea temei prin faptul că ”România se află într-o poziție geografică și geopolitică delicată. Suntem o țară a UE care are o foarte lungă frontieră cu Ucraina și Republica Moldova. În același timp, România este expusă în orice moment unei devieri a fluxului de migranți care vin, prin Turcia, din zonele de conflict ale Orientului Mijlociu. Vorbim deci despre o dublă amenințare care vine, pe de o parte, dinspre o frontieră externă, iar pe de altă parte dinspre o frontieră internă a UE”.

Potrivit europarlamentarului român, ”fiecare stat membru al UE trebuie să aibă posibilitatea suverană de a-și gestiona frontierele. E de la sine înțeles că o astfel de opțiune implică apărarea țării proprii, a frontierelor proprii, deci o mobilizare maximă a forțelor de apărare și a opiniei publice pe criterii patriotice”.

La eveniment au mai participat din partea României și Generalul (r.) dr. Mircea Chelaru, expert în strategii militare, precum și avocatul Dumitru Ilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.