Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională solicită ca președintele să promoveze pacea la Summitul NATO

mircea gainusa

Partidul Forța Națională i-a cerut astăzi Parlamentului ” să adopte prin vot un mandat din partea României pentru Summitul NATO de la Varșovia pe baza căruia președintele Iohannis să ceară în cadrul Alianței promovarea păcii în regiune, refuzând atitudinile și gesturile conflictuale”. Forța Națională este singurul partid afiliat la Mișcarea pentru o Europă a Națiunilor și Libertății care îi reunește pe toți naționaliștii europeni, la lansarea partidului din aprilie participând chiar celebra Marine Le Pen, președintele Frontului Național din Franța.

Dan Diaconescu, la un pas de un nou dosar penal

Potrivit naționaliștilor autohtoni, ”România se află chiar pe linia de demarcație a plăcilor tectonice Est-Vest, iar acutizarea stării de neîncredere și creșterea tensiunilor în regiune se vor reflecta negativ asupra țării noastre, motiv suficient pentru ca Parlamentul României să ia atitudine și să impună un mandat ferm președintelui Iohannis de susținere a unui mesaj conciliant  și non-conflictual în deciziile ce vor fi adoptate”.

Forța Națională, prin vocea secretarului general Mircea Găinușă, atrage atenția că ”președintele Iohannis trebuie să reprezinte poporul român și interesele lui la Summitul NATO, iar acestea constau în dezamorsarea stărilor conflictuale și în reluarea colaborării politice și economice între toate părțile. România are numai de pierdut de pe urma declanșării unui nou Război Rece, iar dacă acesta va deveni fierbinte, țara noastră va fi prima victimă, iar efectele negative incalculabile”.

Tocmai de aceea, transmite Forța Națională, ”Parlamentul trebuie să dea dovadă de rațiune și de patriotism și să scoată România din acest joc periculos al amenințărilor și demonstrațiilor de forță care pot degenera în orice clipă într-un conflict dezastruos pentru țara noastră. Românii nu își doresc război, nici nu mai vor să fie victimele conflictelor geopolitice ale marilor puteri, și tocmai de aceea Parlamentul, ca cea mai reprezentativă instituție democratică a statului român, trebuie să adopte de urgență un mandat ferm prin care reprezentantul României la Summitul NATO, președintele țării, să negocieze o poziție echilibrată în acord cu interesele noastre vitale de pace și cooperare în regiune”.

Mircea Găinușă atenționează, în plus, că ”orice atitudine belicoasă din partea României și orice fel de escaladare a tensiunilor în regiune aduc atingere directă siguranței naționale a României, stabilității, securității și intereselor sale de dezvoltare. Parlamentul poate face dovada că reprezintă poporul român dacă intervine în acest moment și stabilește prin vot o poziție externă a țării la Summitul NATO care să nu prejudicieze viitorul țării”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.