Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele militare turce continuă ofensiva împotriva milițiilor kurde din Siria

Twitter
explozii Siria Damasc

Forțele militare turce, sprijinite de rebeli sirieni, continuă, vineri, ofensiva împotriva milițiilor kurde din Siria, provocând moartea a sute de persoane și părăsirea teritoriului sirian de alte câteva zeci de mii, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

În dimineața zilei de vineri, avionele de război și artileria turcă au lovit orașul sirian Ras al Ain, aflat la granița cu Turcia. Complementar, un convoi de 20 de autovehicule armate, transportând rebeli sirieni, aliați ai părții turce, au trecut granița către Ceylanpinar. La 120 de kilometri în vest, obuzele turce au reluat bombardamentele în apropierea orașului sirian Tel Abyad, conform martorilor locali.

Citește și: Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

„În aceste momente, Tel Abyad cunoaște una din cele mai intense confruntări din cele trei zile”, a declarat Marvan Qamishlo, oficial al Forțelor Democrate Siriene, alianță a kurzilor din Siria. Conform acelorlași declarații, alianța kurdă ar fi recuperat, vineri dimineață, un sat de sub controlul turc.

Grupul pentru ajutor umanitar, Comisia pentru Salvare Internațională, a informat că un număr de 64.000 de persoane au părăsit statul sirian după începerea operațiunii turce.

Confrom comunicatului Ministerului turc de Externe, pe parcursul nopții de joi spre vineri, forțele militare din Turcia au ucis 49 de militari kurzi, ridicând bilanțul total al atacului la un număr de 277 de morți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.