Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțelor militare kurde au sunat 'MOBILIZAREA GENERALĂ': Nimic nu mai poate opri carnajul din nord-estul Siriei

armata kurda

Oficiali ai forțelor militare kurde din Siria au făcut apel, miercuri, la „mobilizarea generală” a cetățenilor pentru a întâmpina atacul militar din partea Turciei, după ce autoritățile de la Ankara au anunțat pregătiri pentru trecerea graniței, relatează Al Jazeera, potrivit Mediafax.

Anunțul liderilor kurzi, vine ca urmare a mobilizării de către statul turc a unui contingent însemnat de trupe și arme de-a lungul graniței sale cu Siria, în scopul pregătirii atacului asupra kurzilor sirieni și a organizației acestora, Forțele Democrate Siriene.

OMV Petrom a dat lovitura: Compania a găsit un zăcământ uriaș de naze naturale, în România

Pentru a putea răspunde atacului iminent al turcilor, forțele kurde stabilite în Siria, au cerut populației „să reziste” operațiunii demarate de Ankara, deplasându-se către frontiera cu vecinii turci. „Anunțăm trei zile de mobilizare generală în nordul și estul Siriei”, au comunicat liderii kurzi, solicitând „deplasarea către granița cu Turcia....pentru a rezista acestui moment istoric delicat”.

Grupuri mici de militari turci au intrat miercuri dimineaţă în nord-estul Siriei, a declarat un oficial de la Ankara citat de Bloomberg. Trupele turce se deplasează spre oraşele siriene Tal Abyad şi Ras al-Ayn în cadrul acţiunilor de pregătire a unei ofensive militare de amploare.

Recep Tayyip Erdogan a declarat sâmbătă că țara sa va lansa o operațiune militară în nord-estul Siriei, după ce a acuzat Statele Unite că nu iau suficiente măsuri pentru a-i îndepărta pe luptătorii kurzi din Siria, de la granița cu Turcia. În acest context, Statele Unite au anunțat că nu vor să fie implicate și au decis retragerea trupelor din nordul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.