Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forbes: George Lucas s-a situat pe primul loc în topul 10 al celor mai bogate celebrități americane

forbes

Regizorul și producătorul de film George Lucas s-a situat, în 2018, pe primul loc în topul 10 al celor mai bogate celebrități americane, pentru al treilea an consecutiv, cu o avere de 5,4 miliarde de dolari, potrivit Forbes, scrie Mediafax.

George Lucas, în vârstă de 74 de ani, creatorul francizei de succes "Star Wars", care și-a vândut casa de producție LucasFilm companiei Disney, în 2012, pentru 4,05 miliarde de dolari, are o avere de 5,4 miliarde de dolari.

Pe poziția a doua în topul realizat anual de Forbes se menţine regizorul Steven Spielberg, în vârstă de 72 de ani, care are o avere de 3,7 miliarde de dolari. Deținător a două premii Oscar, pentru regia filmelor "Lista lui Schindler/ Schindler's List" și "Salvați soldatul Ryan/ Saving Private Ryan", Spielberg este și un bun om de afaceri: DreamWorks Animation, companie pe care a cofondat-o, a fost vândută Comcast, în 2016, pentru 3,8 miliarde de dolari.

Pe poziția a treia se află una dintre cele doar două femei din acest top, vedeta de televiziune Oprah Winfrey, în vârstă de 64 de ani, cu o avere de 2,8 miliarde de dolari. Mare parte din avere o datorează anilor în care a lucrat ca gazdă de talk show-uri, însă Winfrey deține și propriul canal TV, OWN.

Citește și: Regizoarea Penny Marshal, devenită celebră pentru rolul interpretat în serialul Laverne & Shirley, a murit în locuinţa sa din Hollywood Hills

Topul 5 realizat de Forbes este completat de fostul baschetbalist Michael Jordan, în vârstă de 34 de ani, cu 1,7 miliarde de dolari - mare parte din bani provenind din contractele publicitare cu Nike -, și de vedeta TV şi femeia de afaceri Kylie Jenner, în vârstă de 21 de ani, care deţine compania Kylie Cosmetics şi are o avere estimată la 900 de milioane de dolari, la egalitate cu rapperul Jay-Z, soţul cântăreţei Beyonce.

Topul 10 este completat de iluzionistul David Copperfield (875 de milioane de dolari), rapperul Diddy (825 de milioane de dolari), jucătorul de golf Tiger Woods şi scriitorul James Patterson, fiecare cu câte 800 de milioane de dolari.

Vedetele din Top 10 au averi estimate la o sumă totală de 18,7 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.