Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford a raportat rezultate peste aşteptări în trimestrul doi din 2021

pinterest
Ford siglă

Ford Motor a îmbunătăţit estimările privind profitul în 2021, după ce a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări în trimestrul doi din 2021, transmit DPA şi Reuters.

Deşi deficitul global de semiconductori a afectat cota de piaţă a Ford în America de Nord, Europa şi China, preţurile mai ridicate la modelele mai profitabile, cum ar fi camionetele mari şi SUV-urile, au sprijinit creşterea veniturilor şi a profitului în America de Nord, cea mai mare piaţă a companiei, potrivit agerpres.ro.

Directorul general al Ford, Jim Farley, a explicat că firma "vede o îmbunătăţire a fluxului de cipuri în trimestrul trei dar situaţia rămâne fluidă". El a declarat că Ford are relaţii directe cu producătorii de cipuri şi face stocuri de componente vitale, cum ar fi semiconductorii.

Ford a revizuit în creşterea estimarea privind profitul operaţional din acest an cu aproximativ 3,5 miliarde de dolari, până la 9 - 10 miliarde de dolari. De asemenea, fluxul de numerar ajustat în 2021 ar urma să ajungă la 4-5 miliarde de dolari.

În trimestrul doi din 2021 profitul operaţional s-a situat la 1,1 miliarde de dolari, în timp ce profitul net a scăzut la 561 milioane de dolari, de la 1,17 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2020. Veniturile au urcat la 26,8 miliarde de dolari, de la 19,4 miliarde de dolari. Rezultatele financiare sunt peste estimările analiştilor.

La divizia auto, veniturile în America de Nord au înregistrat un avans de 37%, la 15 miliarde de dolari. În Europa, veniturile au urcat cu 55%, la 5,6 miliarde de dolari, dar au scăzut cu 31%, la 600 milioane de dolari, în China.

În mai, Ford a lansat camioneta electrică F-150 Lightning şi deja are 12 milioane de rezervări.

Ford Motor a anunţat recent majorarea investiţiilor în vehicule electrice şi autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă pe ansamblul anului trecut a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acţiune, faţă de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Ford îşi va dubla investiţiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride.

De asemenea, compania va investi şapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.