Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford Motor a obţinut un profit trimestrial peste aşteptări - Acţiunile au urcat cu 6%

pieseauto.ro
sigla Ford

Ford Motor a obţinut un profit trimestrial peste aşteptări în trimestrul al treilea, susţinut de cererea puternică de vehicule pickup şi SUV-uri, şi şi-a revizuit estimarea de la pierdere anuală la profit înainte de taxe, informaţii care au dus la creşterea acţiunilor grupului cu aproape 6% după închiderea bursei din New York, transmite Reuters potrivit news.ro.

Ford a raportat un profit net de 2,4 de miliarde de dolari în trimestrul al treilea, respectiv de 60 de cenţi pe acţiune, comparativ cu un câştig de 400 de milioane de dolari, sau de 11 cenţi pe acţiune, în urmă cu un an.

Excluzând elementele excepţionale, profitul Ford este de 3,6 miliarde de dolari, respectiv de 65 de cenţi pe acţiune, depăşind profitul de 19 cenţi pe acţiune anticipat de analiştii intervievaţi de firma Refinitiv.

Compania a anunţat că pentru trimestrul patru anticipează un profit înainte de dobânzi şi taxe (EBIT) peste aşteptări, cuprins între zero şi o pierdere de 500 de milioane de dolari, precum şi un profit EBIT ajustat pozitiv, pe ansamblul anului 2020.

Ford anunţase în luna iulie că anticipează un profit înainte de taxe cuprins între 500 de milioane de dolari şi 1,5 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea şi pierdere în trimestrul al patrulea, precum şi la nivelul anului 2020.

Producătorul auto a rambursat integral împrumuturi revolving de 15 miliarde de dolari şi a încheiat  trimestrul cu rezerve de numerar de aproape 30 de miliarde de dolari şi lichidităţi de peste 45 de miliarde de dolari.

Ford a mai anunţat că lansările de vehicule pentru trimestrul patru, vehiculul pickup F-150 reproiectat, SUV-ul Mustang Mach-E şi SUV-ul Bronco Sport, vor avea loc conform planificării.

”Am asistat la o cerere peste aşteptări. Am avut şi preţuri mai mari, în special în America de nord”, a declarat directorul financiar John Lawler, în timpul unei conferinţe cu ziariştii.

Grupul italo-american Fiat Chrysler a raportat tot miercuri o creştere de 26% a profitului operaţional, la un nivel record de 2,544 de miliarde de euro în America de Nord, şi o marjă record de 13,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.