Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ford va costrui SUV-ul EcoSport la fabrica din Craiova

Ford-Craiova

Ford va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova începând din toamna anului 2017, model care va fi comercializat pe toate pietele europene ale Ford, mai putin în Rusia, si pentru care va investi la Craiova 200 milioane de euro. Anuntul a fost facut marti, la fabrica din Craiova, de catre presedintele - CEO Ford Europa, Jim Farley, care a precizat ca, de la acea data, fabrica Ford din Craiova va deveni singura sursa de productie pentru modelul EcoSport ce se va vinde în Europa.

'Este un pas foarte important pentru Craiova, cu atât mai mult cu cât Ford prevede ca segmentul SUV va oferi oportunitati majore în urmatorii ani. De fapt, ne asteptam ca vânzarile Ford sa depaseasca pragul de 200.000 de SUV-uri în Europa pentru prima data în 2016. Aceasta este o crestere cu mai mult de 30% comparativ cu 2015 si cea mai rapida crestere în segmentul SUV-urilor o au cele de mici dimensiuni, acolo unde se încadreaza si EcoSport', a spus presedintele Ford Europa.

Potrivit sursei citate, modelul EcoSport pe care Ford îl comercializeaza în prezent în Europa, cu exceptia Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India, fabrica care va continua sa construiasca modelul Ecosport pentru piata locala indiana, dar si pentru alte piete la nivel global.

Jim Farley a mai afirmat ca Ford România a agreat cu Guvernul României ca vor fi necesare îmbunatatiri ale sistemului feroviar si rutier pentru a sprijini cresterea anticipata a volumului de componente si vehicule produse ce vor intra si iesi de pe poarta fabricii.

'Salutam includerea în planurile Guvernului a proiectelor cheie cu privire la sistemul feroviar si rutier si vom lucra în continuare cu autoritatile centrale si locale pentru a ne asigura de implementarea în timp a acestora', a mai afirmat presedintele Ford Europa.

La evenimentul de la Craiova au mai participat presedintele Senatului României, Calin Popescu Tariceanu, vicepremierul Costin Borc, ministrul al Economiei, Comertului si Turismului, primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prefectul judetului Dolj, Sorin Raducan.

Potrivit unui comunicat al Ford România, vânzarile de masini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie, care a crescut cu 10%, iar segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, din care face parte si modelul EcoSport, a crescut cu 44% în 2015, Ford asteptându-se ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni sa ajunga la aproape 1,5 milioane de vehicule pe an pâna în 2017, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de 2015.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.