Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forica Cherecheş, aleasă preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale

Bihoreanul
Florica Chereches

Liberala Florica Cherecheş a fost aleasă, duminică, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale.

La Congresul Organizaţiei Femeilor Liberale (OFL) de la Palatul Parlamentului au participat aproximativ 1.200 de femei liberale. 

Florica Cherecheş a obţinut 692 de voturi, iar contracandidata ei, Cristina Trăilă, 485 de voturi. Au fost înregistrate 39 de voturi nule. 

Florica Cherecheş a susţinut moţiunea "Forţă în unitate", în timp ce Cristina Trăilă le-a prezentat colegelor sale moţiunea "Femeia liberală. Femeia Implicată. Femeia Puternică". 

Deputatul PNL Florica Cherecheş a spus că va fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care doresc să fie active în politica românească. 

"Sunt o femeie obişnuita din Oradea, sunt căsătorită, am patru copii şi o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri. (...) Mi-am început cariera ca inginer, dar apoi a trebuit să mă tot reinventez (...) Mă lupt să dezvoltăm şcolile de meserii de care România are atât de multă nevoie, mă lupt să corelăm oferta educaţională cu cererea de pe piaţa muncii ca să se poată angaja toţi absolvenţii şi să ne rămână copiii în ţară. (...) Vă promit că voi fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care vor sa fie active în politica românească. Vă asigur că vă voi fi lider, nu şef. Voi fi un lider care crede că forţa noastră vine din unitatea noastră", le-a spus Florica Cherecheş colegelor sale liberale. 

Contracandidata sa, deputatul PNL Cristina Trăilă, a subliniat că "OFL nu poate fi o anexă a PNL" şi că "în politică trebuie să existe un parteneriat între femeie şi bărbat, aşa cum există în viaţa de zi cu zi". 

"Familia şi Biserica sunt două noţiuni fundamentale. Să nu uitam că noi am susţinut Coaliţia pentru Familie şi, dacă într-o familie există un bărbat şi o femeie, şi în politică trebuie să existe şi bărbaţi, şi femei. (...) Astăzi suntem în Parlamentul României 20% femei şi poate că, dacă reprezentarea era una reală, Parlamentul nu arăta cum arată astăzi (...) Ceea ce ne lipseşte nouă astăzi în societatea românească este încrederea în oameni'', le-a spus Trăilă colegelor sale. 

Florica Cherecheş a preluat ştafeta preşedinţiei OFL de la Cristina Trăilă. 

OFL şi-a mai ales duminică, în cadrul Congresului, Comisia de arbitraj şi Comisia de regulament şi statut. De asemenea, urmează să fie aleşi prim-vicepreşedinţii, vice-preşedinţii pe domenii de activitate, vicepreşedinţii regionali şi membrii Biroului Politic Executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.