Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 are un nou proprietar. A fost cumpărat de un mogul media/ VIDEO

formula 1

Cutremur în Formula 1: trustul american Liberty Media, deţinut de mogulul John Malone, va prelua controlul principalei competiţii automobilistice mondiale. Gigantul american a obţinut pachetul majoritar de acţiuni şi speră să devina proprietarul competiţiei anul viitor. Pentru asta, va trebui să plătească opt miliarde de dolari, sumă care include şi datoriile acumulate, relatează bugetul.ro

Vezi și: VIDEO Gabriel Biriş o dă de gol pe Anca Dragu: 'Știa de proiectul de modificare a Codului Fiscal'

Creatorul afacerii care generează sume imense şi implică interese uriaşe, britanicul Bernie Ecclestone, a împlinit 85 de ani. A decis că este timpul să se retragă, dar şi să forţeze pătrunderea competiţiei, dominată de europeni, pe piaţa nord-americană. Şi, cum o mare parte a banilor vin din mass media, nu era un cumpărător mai potrivit decat John Malone, mogulul care deţine uriaşul trust de presă Liberty Media.

Jasper Lawler, analist economic: "Este un pas neobişnuit pentru un grup de presă, dar Formula 1 oferă oportunităţi media foarte bune. Este o afacere imensă de publicitate şi aşa a fost întotdeauna."

Bernie Ecclestone va rămâne implicat încă trei ani. Om de afaceri de geniu, el a cumpărat drepturile de televizare la sfârşitul anilor 70. Apoi a dominat Formula 1 fără drept de apel, a negociat contractele de televiziune, dar şi parteneriate uriaşe cu Abu Dhabi şi Azerbaidjan. A condus totul cu fermitate şi nu şi-a format un succesor, motiv pentru are a fost criticat deseori de cei care susţin că a ignorat noile tipuri de media şi piaţă digitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.