Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Formula 1 - Mick Schumacher va fi pilot de rezervă la Ferrari în 2022

motorsport-total.com
mick schumacher

Germanul Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, va fi pilot de rezervă la Ferrari în 2022, urmând să concureze totodată în Campionatul Mondial de Formula 1 sub culorile team-ului Haas, a anunţat conducătorul scuderiei italiene, Mattia Binotto, citat de AFP.

"Nu trebuie să uităm că Mick este deja un pilot Ferrari. El face parte din Ferrari Driver Academy şi, aşa cum am mai spus, această academia există pentru identificarea viitorilor piloţi Ferrari", a explicat Binotto într-o conferinţă de presă virtuală. "Dacă faci parte din academie şi ai succes, cu siguranţă vei avea oportunităţi", a adăugat el.

Mick Schumacher, care va împlini 23 de ani în luna martie, îşi va asuma rolul de pilot de rezervă, care constă în înlocuirea titularilor dacă aceştia sunt bolnavi sau accidentaţi, pe parcursul a 11 dintre cele 23 de Mari Premii programate în sezonul viitor, alternând acest rol cu italianul Antonio Giovinazzi.

Actualii piloţi titulari de la Ferrari sunt monegascul Charles Leclerc, al cărui contract expiră în 2024, şi spaniolul Carlos Sainz Jr, care a semnat un acord valabil până la finalul sezonului 2022, însă Binotto a subliniat că echipa sa va "discuta în timpul iernii despre prelungirea contractului" ibericului.

Oficialul Ferrari a mai spus că echipa sa a dedicat majoritatea resurselor din acest an dezvoltării noului monopost pentru sezonul 2022, în urma importantelor modificări ale reglementărilor tehnice din Marele Circ.

Noua maşină a fost proiectată cu "o minte mai deschisă decât înainte" şi încorporează "o mulţime de inovaţii", a subliniat Binotto, care rămâne însă precaut cu privire la perspectivele Scuderiei.

"Sperăm să fim competitivi şi, pentru mine, acest lucru înseamnă să fim în poziţia de a câştiga curse. Asta înseamnă că ne vom putea lupta pentru campionat? La ora actuală, diferenţa este încă importantă (faţă de rivalele Mercedes şi Red Bull - n.red.), însă asta face parte din ADN-ul Ferrrari, de a fi capabili să ne batem pentru pole position şi victorii", a conchis conducătorul grupării de la Maranello.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.