Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională: Guvernul Orban atacă nivelul de trai al copiilor și pensionarilor

Forta Nationala
Forta Nationala

Forța Națională e de părere că Guvernul Orban ar trebui să respecte deciziile Curții Constituționale și legile votat ede Parlamentul României și să dubleze cuantumul alocațiilor pentru copii și să majoreze punctul de pensie cu 40 la sută e la 1 septembrie în conformitate cu legea.

Punctul de vedere este semnat de Sorin-Valeriu Naş, președintele Forței Naționale, care susține că argumentul Guvernului cum că nu au fost prevăzuți bani în Buget pentru aceste cheltuieli este unul fals de vreme ce zilnic același guvern angajează cheltuieli pentru ”criza coronavirusului”, sume care evident că nu au fost prevăzute în buget la începutul anului.

Șeful Forței Naționale cere guvernului să dubleze alocațiile și să mărească pensiile, în caz contrar să demisioneze sau să fie demis de Parlament.

”Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, cu , unanimitate de voturi, că alocaţiile copiilor trebuie dublate de la 1 august.

Ȋn loc să se ocupe de găsirea soluţiilor pentru plata alocaţiilor dublate ȋncepând cu 1 august premierul ȋncearcă să găsească scuze penibile pentru a justifica refuzul plăţii acestor alocaţii la valoarea şi la termenele stabilite prin lege, argumentând că „ În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”.

Ideea că nu pot fi crescute alocațiile pentru că nu este prevăzută sursa de finanțare, este o golănie. Pentru achiziţiile de măşti, pentru plata şomajului tehnic şi pentru alte cheltuieli apărute ȋn perioada de pandemie au fost prevăzute sursele de finanţare?  Nu au fost prevăzute. Pentru măsura mult promisă și lăudată de guvern privind susținerea salariilor pe timpul reducerii programului de lucru (kurzarbeit) cu un impact de 5,1 miliarde lei, sunt bani ȋn buget? Nu sunt.  Guvernul scoate pe piaţă tot felul de măsuri electorale care nu au la bază nicio sursă de finanţare proprie ci se bazează exclusiv pe bani din  fonduri europene viitoare, precum cele din  fondul SURE, adică o poveste de adormit copii cu alocaţii nedublate, ȋntrucât acest fond nu există și nici nu va exista curând pentru că  toate statele UE trebuie să participe cu garanții; și pentru că este nevoie să se împrumute Comisia Europeană , iar asta nu se poate face decât dacă se acceptă modificarea Tratatului de Functionare al UE si creșterea plafonului de îndatorare al Comisiei Europene de la 1% la peste 3%, iar pentru asta trebuie ratificări în toate cele 27 de Parlamente Naționale, deci ... basme. Guvernul antinaţional ORBAN vine cu promisiuni electorale de relansare a economiei cu bani pe care nu-i are.

FORŢA NAŢIONALĂ ATRAGE ATENŢIA GUVERNULUI ANTINOŢIONAL LIBERAL CĂ ESTE OBLIGATORIE NU DOAR PLATA ALOCAŢIILOR DUBLATE DE LA 1 AUGUST, DAR ŞI PLATA PENSIILOR MAJORATE CU 40% DE LA 1 SEPTEMBRIE. Ambele reprezintă drepturi generate prin lege, ori o lege care generează niște drepturi nu poate fi anulată nici prin ordonanţe de urgenţă nici printr-o altă lege. Nu contează ce inepţii debitează Orban şi Câţu. Constituţia României prevede foarte clar la art. 1 alin(5) că „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.” Dacă nu sunt ȋn stare să asigure sursele de finanţare a plăţii atât a alocaţiilor dublate de la 1 august cât şi a pensiilor majorate cu 40% de la 1 septembrie, să-şi facă bagajele şi să plece. Afirmaţia guvernului ilegitim ORBAN 2 că nu sunt bani pentru plata alocaţiilor dublate este o minciună menită să ascundă incompetența acestora.

FORŢA NAŢIONALĂ are soluţiile pentru plata atât a alocaţiilor copiilor dublate de la 1 august cât şi pentru plata pensiilor majorate cu 40% de la 1 septembrie. Mai mult, FORŢA NAŢIONALĂ propune dublarea succesivă a valorii alocaţiilor pentru copii ȋn 2021 şi 2022, astfel ȋncât, ȋncepând cu 01.01.2022 acestea să ajungă la o valoare de 1200 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, respectiv de 2400 lei ȋn cazul copiiilor cu handicap. Soluţiile privind asigurarea finanţării plăţii acestor drepturi legale şi legitime, sunt doar o parte a unui pachet complex de finanţare a renaşterii economiei naţionale şi care se bazează pe surse proprii, pe surse interne şi nu pe bani ipotetici de la UE.

Guvernul este obligat să plătească alocaţiile copiilor dublate de la 1 august. Dacă nu le va plăti va trebui să demisioneze. Iar dacă nu demisionează, celalate partide parlamentare (cu excepţia PMP, aflat şi el la guvernare şi a USR) sunt obligate să depună moţiune de cenzură şi să susţină un guvern nou, de uniune naţională, al cărui principal obiectiv să fie găsirea soluţiilor pentru plata alocaţiilor şi a pensiilor la valoarea şi la termenele stabilite prin lege.

Este timpul să terminăm odată pentru totdeauna cu golăniile guvernului, cu achiziţiile de măşti, cu clientela pusă pe funcții şi cu promovarea incompetenţei la conducerea ţării”, susține Sorin-Valeriu Naş, Preşedintele FORŢEI NAŢIONALE, în comunicatul remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.