Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională îi cere lui Klaus Iohannis să renunțe la jocurile politicianiste de acaparare a puterii și să convoace CSAT

Forta Nationala
Forta Nationala

Forța Națională solicită în mod public președintelui statului să renunțe pentru ceva timp la jocurile politicianiste de acaparare a puterii și să convoace CSAT.

”Articolul 1 din Legea nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea CSAT prevede: Consiliul Suprem de Apărare a Ţării este autoritatea administrativă autonomă investită, potrivit Constituţiei, cu organizarea şi coordonarea unitară a activităţilor care privesc apărarea ţării şi siguranţa naţională.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

ART. 5 (1) Preşedintele României îndeplineşte funcţia de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

ART. 6 (1) Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se convoacă de preşedintele acestuia, trimestrial sau ori de câte ori este necesar.

ART. 7 (2) Ordinea de zi se stabileşte de preşedinte, cu consultarea vicepreşedintelui. (Primul-ministru al Guvernului României)

Forța Națională nu vrea să inițieze lecții de drept. Forța Națională atrage atenția că populația României este în pericol și că cei obligați de lege să o apere, nu întreprind niciun demers în acest sens. Coronavirus este o problemă internațională tratată de celelalte state implicate cu maximă responsabilitate. În România, textul legii este foarte limpede: CSAT se ocupă de siguranța națională. Președintele convoacă CSAT și stabilește ordinea de zi. Nu premierul, nu alt membru al guvernului.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran

Ca atare:

Președintele României nu ar trebui să evite răspunderea când siguranța nației române este în pericol.

Președintele României nu ar mai trebui să fie preocupat de alegeri anticipate, de destabilizarea țării.

Președintele României trebuie să fie preocupat de siguranța fiecărui român.

Pe 27 ianuarie 2020, președintele statului declara că autoritățile se pregătesc cât se poate de bine pentru a face față Coronavirusului și că nu sesizează deocamdată necesitatea de convocare a CSAT. Dar când o va sesiza? Când virusul va ajunge în România?

Citește și: EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

Dacă guvernul ar fi cu adevărat un guvern puternic și și-ar îndeplini atribuțiile legale în cel mai profesionist mod, nu ar fi nevoie de CSAT. Dar vi se pare că guvernul își face treaba?! Este mai mult decat limpede că în afara de ordonanțe care ridică mari semne de întrebare, date noaptea, pe ascuns și de subiectul “anticipate” Guvernul nu mai are altă preocupare. Forța Națională solicită în mod public președintelui statului să renunțe pentru ceva timp la jocurile politicianiste de acaparare a puterii și să convoace CSAT.

Legal, nu există o ală persoană care să facă acest lucru de aceea suntem nevoiți să apelăm public la singurul care este autorizat de lege să o facă: președintele României. Pe de altă parte, cerem autorităților guvernamentale ca până la convocarea CSAT să facă tot ce este necesar pentru a preîntâmpina pătrunderea virusului în țară, pentru a proteja populația României stabilind măsuri necesare acestui scop, pentru a o informa corespunzător și complet cu privire la acest virus.”, anunță Forța Națională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.