Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța Națională: Trianonul trebuie aniversat cu mândrie și recunoștință față de sacrificiul înaintașilor care au luptat pentru Marea Unire

Forta Nationala
Forta Nationala

Forța Națională le cere tuturor celor care simt românește să aniverseze cu mândrie și recunoștință Tratatul de la Trianon care a făcut posibilă România Mare. Într-un comunicat semnat de Gheorghe Popescu, președinte de onoare și Mircea Găinușă, secretarul general al partidului, Forța Națională promite că ”va anula toate nelegiuirile înfăptuite de clasa politică postdecembristă, prin falsificarea sau nesocotirea prevederilor acestui tratat, inclusiv retrocedările și despăgubirile făcute, după ce statul român a plătit în anul 1920 contravaloarea tuturor proprietăților maghiare trecute în proprietatea statului român care oricum fuseseră clădite pe sudoarea și din exploatarea crâncenă a țăranilor români, pentru că nu au venit grofii cu ele în spate din Ungaria”:

Vezi și: OFICIAL - CCR explică decizia referitoare la alegerile locale. Cum a reuşit Guvernul să-şi conteste propria ordonanţă

”Astăzi, 4 iunie 2020, națiunea română aniversează un secol de la semnarea Tratatului de la Trianon. Partidul Forța Națională face apel la toți cei care simt și trăiesc în spiritul neamului românesc să ridice o rugăciune și să verse o lacrimă în cinstea sacrificiului și a jertfei celor care au menținut vie flacăra forței neamului românesc.

Este momentul să ridicăm fruntea către cer și promitem națiunii române și tuturor celor care trăiesc pe glie românească că Forța Națională va anula toate nelegiuirile înfăptuite de clasa politică postdecembristă, prin falsificarea sau nesocotirea prevederilor acestui tratat, inclusiv retrocedările și despăgubirile făcute, după ce statul român a plătit în anul 1920 contravaloarea tuturor proprietăților maghiare trecute în proprietatea statului român care oricum fuseseră clădite pe sudoarea și din exploatarea crâncenă a țăranilor români, pentru că nu au venit grofii cu ele în spate din Ungaria.

Forța Națională le amintește etnicilor unguri sau secui care afirmă că aparțin națiunii maghiare că Ungaria mare nu a existat în realitatea istoriei niciodată.
A existat Austro-Ungaria, unde Ungaria era anexa Austriei. În 1527, după bătălia de la Mohaci, statul ungar a dispărut complet și a devenit pașalâc turcesc, iar Transilvania în care românii reprezentau majoritatea absolută, având continuitate neîntreruptă de cultură și civilizație cu mult înainte de venirea maghiarilor, nu a dispărut odată cu Statul ungar, nefiind ocupată de turci sau făcută pașalâc.

Comunitatea internaţională, la data de 4 iunie 1920, le-a făcut maghiarilor  un dar, consfințind existența unui stat maghiar independent, cu capitala la Budapesta.

Acum, la ceas aniversar, Forța Națională cere națiunii române să nu uite  de represiunea  de secole a ungurilor asupra populaţiei române majoritare din  Transilvania, de măsurile de purificare etnică împotriva românilor, de încercările samavolnice de asimilare forţată şi de crimele din septembrie 1940 asupra elitelor intelecutale şi spirituale din oraşele şi satele româneşti.

Forța Națională consideră că a sosit momentul pentru un nou proiect de țară, în care să fie respectată CONSTITUȚIA ROMANIEI și Legea partidelor politice nr. 14/2003  de către toți cetățenii săi, indiferent de naționalitate. Cerem ca pe scena politică românească să nu mai existe asociații culturale sau forumuri ale minorităților care să fie asimilate partidelor politice și care promovează politici și acțiuni cu caracter revanșard, șovin,  exclusivismul etnic și separatismul teritorial.

Forța Națională se pronunță pentru o reformă administrativ teritorială a României prin care județele Covasna, Mureș și Harghita să dispară, prin înglobarea lor în județele limitrofe, măsură care, pe lângă avantajele de ordin economic, va elimina și plăcuțele bilingve umilitoare pentru populația majoritară și care îi încurajează pe etnicii maghiari să nu mai învețe limba română și să rămână într-o izolare păguboasă, utilă doar liderilor politici maghiari din România, dar și din Ungaria, care îi folosesc ca masă de manevră.

Partidul Forța Națională, partidul națiunii române, forța schimbării, care va reda demnitatea națiunii române, nu acceptă nici un afront al unei minorităţi și consideră că  toate minorităţile din țara noastră trebuie să respecte România, să respecte populația română majoritară şi legile țării, fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi, întrucît au mai multe drepturi decât majoritarii.

Aceasta va fi România lucrului bine facut, România normală.”, se spune în comunicatul remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.