Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forța navală a UE implicată într-un exercițiu comun cu Indonezia pe fondul tensiunilor din jurul Taiwanului

indonezia

Uniunea Europeană şi Indonezia au desfăşurat, duminică şi luni, primul lor exerciţiu naval comun în Marea Oman, pe baza unei potenţiale operaţiuni antipiraterie, indică un comunicat comun citat de France Presse.

Manevrele au mobilizat o corvetă a forţelor navale indoneziene şi o fregată a forţei navale a UE (Eunavfor) detaşată din misiunea aero-navală europeană Atalanta de combatere a pirateriei în largul coastelor Somaliei.

''Exerciţiul, pe scenariul unei operaţiuni anti-piraţi, constă în aterizări de elicoptere pe punte, evoluţii tactice complexe pe mare, inspectarea navelor suspecte şi realimentare cu carburant pe mare'', au precizat Bruxelles şi Jakarta în comunicatul comun.

Operaţiunea UE-Indonezia este organizată la câteva zile după un exerciţiu militar comun de trageri cu muniţie de război, ce a reunit soldaţi indonezieni, americani şi din ţări aliate, în urma creşterii tensiunilor în jurul insulei Taiwan.

În luna februarie, cele 27 de state membre ale UE şi-au consolidat parteneriatul cu ţările din regiunea Asia-Pacific în contextul ascensiunii puterii Chinei.

Acest exerciţiu euro-indonezian intervine în contexul în care misiunea europeană Atalanta este fragilizată după încheierea, în luna martie, a autorizării din partea ONU ce permitea navelor de război străine să intre în apele teritoriale somaleze pentru a lupta contra pirateriei - un cadru căruia însăşi Somalia s-a opus mult timp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.