Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele aeriene ale mareşalului Khalifa Haftar au atacat aeroportul Mitiga provocând suspendând toate zborurile de la Tripoli

avion bombardament

Un raid aerian revendicat de forţele mareşalului Khalifa Haftar a vizat miercuri seară aeroportul Mitiga, singurul funcţional din capitala Libiei, Tripoli, provocând suspendarea zborurilor, au anunţat autorităţile aeroportuare, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

În urma atacului nu s-au înregistrat victime sau pagube, potrivit unei surse din cadrul serviciului de securitate al aeroportului.

Purtătorul de cuvânt al forţelor mareşalului Haftar, Ahmad al-Mesmari, a afirmat însă că "centrul de comandament al dronelor de la Mitiga" a fost distrus în raid.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Forţele mareşalului Haftar, omul forte din estul ţării, desfăşoară de trei luni o ofensivă pentru a cuceri capitala Libiei. Acestea au atacat aeroportul Mitiga în mai multe rânduri.

De fiecare dată au afirmat că au avut în vizor "drone turce" care, potrivit acestora, decolează de pe aeroport pentru a efectua lovituri împotriva trupelor lor la sud de Tripoli.

Duminică, acestea au afirmat că au distrus o "dronă turcă", provocând o scurtă suspendare a traficului aerian.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

Lovitura respectivă a avut loc la o zi după o serie de ameninţări lansate de mareşalul Haftar care a avertizat că va ataca interesele Turciei în Libia, acuzând Ankara că îi sprijină militar pe rivalii săi din Guvernul de uniune naţională (GNA), recunoscut de ONU şi cu sediul la Tripoli.

Forţele sale au trecut ulterior la acţiune, arestând şase cetăţeni turci, în cele din urmă eliberaţi luni, la o zi după ce Ankara a ameninţat cu represalii.

Cele două tabere rivale din Libia se acuză reciproc că apelează la mercenari străini şi că beneficiază de sprijin militar din partea unor puteri străine.

Haftar se bucură în special de ajutorul oferit de Emiratele Arabe Unite şi Egipt şi acuză Turcia şi Qatarul că îi susţine pe rivalii săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.