Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele aeriene americane, condamnate să plătească despăgubiri de 230 de milioane de dolari pentru un atac armat din 2017

F-16 US Air Force

Un judecător federal american a dispus luni ca forţele aeriene să le plătească daune de peste 230 de milioane de dolari supravieţuitorilor şi familiilor victimelor unui atac armat care a avut loc în Texas în 2017, pentru că nu au semnalat cazierul judiciar al autorului atentatului, relatează AFP.

Douăzeci şi şase de persoane au fost ucise şi 22 au fost rănite când Devin Patrick Kelley a deschis focul într-o biserică din Sutherland Springs, în Texas, în noiembrie 2017, în cel mai sângeros atac armat din istoria acestui stat american, potrivit Agerpres.

Kelley, un infractor condamnat, avea antecedente de violenţă domestică şi de tulburări ale sănătăţii mintale. După ce a comis atacul, el s-a împuşcat.

Familii ale victimelor şi supravieţuitori au dat în judecată guvernul american, afirmând că acesta ar fi putut să îl împiedice pe atacator să cumpere legal arme de foc.

"Instanţa a concluzionat că guvernul nu a dat dovadă de prudenţă rezonabilă în activitatea sa de a înainta către FBI antecedentele penale ale lui Kelley şi că guvernul este responsabil de 60% din prejudiciile reclamanţilor", se arată în decizie.

Infractorii condamnaţi nu au în general dreptul de a deţine arme de foc, iar magazinele autorizate trebuie să verifice bazele de date naţionale înainte de a aproba o astfel de vânzare.

Legile privind armele de foc din Texas sunt printre cele mai relaxate din ţară.

Kelley a scăpat de sistemul de verificare a antecedentelor deoarece Forţele Aeriene (US Air Force) în care el a activat nu au semnalat cele două condamnări ale sale pentru violenţă domestică, fapte comise cu cinci ani în urmă.

Purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Ann Stefanek, a declarat că armata intenţionează să atace decizia în apel, conform New York Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.