Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele aeriene americane își dezvoltă securitatea datelor folosind criptarea blockchain

Avion F-35

O inițiativă bazată pe blockchain a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite va folosi Rețeaua Hypergraph a Constelației pentru a oferi securitate datelor partenerilor comerciali ai Departamentului Apărării.

Într-un anunț de joi, Constellation a spus că a lucrat cu Kinnami Software Corporation pentru a dezvolta o soluție de securitate a datelor de la un capăt la altul folosind criptarea blockchain și gestionarea distribuită a datelor pentru Comandamentul de transport al Statelor Unite, Comandamentul pentru mobilitate aeriană 618th Air Operations Center și un Partener al flotei aeriene de rezervă civilă. Potrivit platformei, obiectivul său este de a face schimb de date în siguranță cu parteneri comerciali în misiuni care implică operațiuni de aeronave și nave sub contract către Departamentul Apărării sau DoD.

Comandamentul de transport al Statelor Unite sau USTRANSCOM permite autorităților - inclusiv cele din 618 - să coordoneze misiunile folosind resursele disponibile atât din sectorul militar, cât și din cel privat. Soluția Constellation Network poate avea potențialul de a îmbunătăți securitatea cibernetică existentă și eficacitatea generală.

„În ultimii câțiva ani, tehnologia blockchain a devenit foarte atractivă pentru organizațiile de întreprinderi, cu promisiunea de a oferi mai multă eficiență și securitate pentru numeroase cazuri de utilizare, inclusiv managementul lanțului de aprovizionare”, a declarat cofondatorul Constellation și directorul de strategie Benjamin Diggles. „Acest contract deschide ușa unor utilizări mai mari și mai critice ale blockchain-ului pentru protecția datelor într-o infrastructură digitală globală, aducând adevăratele promisiuni ale tehnologiei de bază.”

Partenerul Flotei Aeriene a Rezervei Civile, precum și agențiile DoD au părți interesate în DAG-ul nativ al jetonului Constellation , care va fi utilizat pentru a asigura lățimea de bandă în rețeaua sa. Mai degrabă decât Protocolul de transfer hipertext, sau HTTP, în vigoare ca o soluție de securitate pentru multe companii și agenții guvernamentale, Constellation va furniza protocolul său de transfer Hypergraph sau HGTP.

Unul dintre primele contracte ale Forțelor Aeriene ale SUA cu Constellation în 2019 părea să se concentreze mai mult pe gestionarea datelor. Filiala militară a declarat la momentul respectiv că parteneriatul era o încercare de a „grăbi experiența, de a lărgi grupul de potențiali solicitanți și de a reduce cheltuielile birocratice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.