Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele Aeriene Române vor participa la manifestările organizate la Bucureşti cu prilejul Zilei Italiei

avioane

Mai multe aeronave militare ale Forţelor Aeriene Române vor participa, miercuri, la manifestările organizate la Bucureşti cu prilejul Zilei Naţionale a Italiei, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Statul Major al Forţelor Aeriene, potrivit agerpres.ro.

Potrivit comunicatului, o formaţie mixtă constituită din aeronave MiG-21 LanceR şi Eurofighter Typhoon aparţinând Forţelor Aeriene Române şi detaşamentului italian dislocat pe aerodromul 'Mihail Kogălniceanu' vor participa la un exerciţiu tactic în zbor, ce se va desfăşura la verticala Ambasadei Italiei la Bucureşti.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

"Exerciţiul contribuie la îmbunătăţirea nivelului de pregătire a personalului şi a interoperabilităţii cu forţele aliate în contextul executării unor misiuni de Poliţie Aeriană Întărită", se menţionează în comunicat.

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

Forţele Aeriene precizează că activitatea se va desfăşura doar în condiţii meteo favorabile.

Detaşamentul italian - format din aproximativ 130 de militari (piloţi şi personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul 'Mihail Kogălniceanu' - participă la executarea unor misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO, alături de aeronavele MiG-21 LanceR şi militarii Forţelor Aeriene Române.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’

Forţele Aeriene Italiene (IAF) se află la prima misiune în România şi iau parte la această misiune, pe bază rotaţională cu alte naţiuni aliate, ca parte a operaţiunii Reassurance.

Dislocarea avioanelor IAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe Flancul estic al Alianţei - atât în zona de nord, cât şi în zona de sud - şi demonstrează unitatea şi determinarea NATO ca răspuns la provocările mediului de securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.