Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele americane instalează o bază militară în nord-estul Siriei (surse siriene)

explozie Siria

Forţele americane amenajează o bază aeriană militară în nord-estul Siriei, unde se află îndeosebi zeci de consilieri în cadrul luptei împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), au afirmat sâmbătă surse siriene militare şi din cadrul securităţii, relatează AFP.

Washingtonul a dezminţit preluarea controlului vreunei baze aeriene în Siria, afirmând totodată că depune eforturi pentru găsirea tuturor mijloacelor pentru ameliorarea sprijinului logistic pentru forţele angajate în ţară. ''De peste trei luni, americanii pregătesc instalarea unei baze militare la Abou Hajar, la sud de Rmeilane'', în provincia Hassake (nord-est), a indicat pentru AFP o sursă militară siriană, precizând că Unităţi de apărare ale poporului kurd (YPG) şi zeci de experţi americani participă la punerea în practică a proiectului.

''Aceasta nu este prima dată când americanii încalcă suveranitatea siriană'', a afirmat sursa, precizând că la baza respectivă nu se află deocamdată nici un avion de război folosit în operaţiunile militare în Siria. Informaţia a fost confirmată de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care dispune de o largă reţea de surse în Siria. Potrivit OSDO, aeroportul nu a fost încă utilizat de către coaliţia internaţională condusă de Washington pentru a întreprinde lovituri aeriene în Siria. ''Aeroportul de la Rmeilane este aproape gata, pista sa de aterizare a fost lărgită săptămânile trecute'', a adăugat OSDO, precizând că aeroportul poate găzdui astfel consilieri americani care au intrat în ţară în urmă cu două luni. Soldaţi ai forţelor speciale americane au sosit în noiembrie 2015 în regiuni siriene de frontieră cu Turcia, pentru a antrena şi a acorda asistenţă combatanţilor kurzi care luptă împotriva Statului Islamic, fiind prima desfăşurare oficială de acest fel în ţara aflată în război, anunță cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.