Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate ucrainene anunță o mutare de efect în plină rebeliune în Rusia

ucraina armata

Forțele Armate ale Ucrainei consideră că rebeliunea fondatorului grupării Wagner, Evgheni Prigojin, este o bună șansă pentru Kiev și speră să profite de aceasta, a declarat consilierul ministrului apărării al Ucrainei, Iuri Sak, pentru publicația Independent, relatează RIA NOVOSTI, potrivit Rador.

După cum a remarcat Sak, conducerea ucraineană urmărește cu atenție "adevărata lovitură de stat militară". "În continuare suntem concentrați pe avangardă. Folosim la maximum fiecare moment și fiecare oportunitate. Aceasta nu este o excepție", a declarat publicației citate consilierul ministrului apărării al Ucrainei.

Ucraina susţine că a recucerit teritorii ocupate de Rusia de când a anexat Crimeea

Ucraina susține că a recucerit teritoriile din estul țării care erau deținute de Rusia de când aceasta a anexat Crimeea, în 2014, informează CNN.

Potrivit unor oficiali militari din Tavria, în sud-estul Ucrainei, forțele ucrainene au capturat "teritorii în apropiere de Krasnohorivka din Donețk" și continuă să avanseze, relatează presa de stat Ukrinform.

Un alt oficial ucrainean a afirmat că forțele ruse au fost împinse din zonă în urmă cu aproximativ o săptămână, dar informația nu a fost făcută publică din "motive tactice". Forțele ucrainene susțin că au cucerit zona înainte de insurecția grupării private ruse Wagner, dar au anunțat acest lucru abia sâmbătă. CNN nu poate verifica independent informaţiile de pe câmpul de luptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.