Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate ucrainene iau cu asalt Bahmutul! Rușii avansează puternic la Kupiansk: 'Situația este complicată!'

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Forţele ucrainene au eliberat şapte kilometri pătraţi în ultima săptămână, în direcţia oraşului estic Bahmut, care a fost capturat de forţele ruseşti în luna mai, a declarat un oficial militar, informeză Reuters, potrivit Rador.

Ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar, a scris pe Telegram că în ultima săptămână trupele ucrainene au avansat în fiecare zi spre flancul sudic, în jurul oraşului Bahmut şi în total, în contraofensiva lor împotriva forţelor invadatoare ruseşti au eliberat o suprafaţă de 31 de kilometri pătraţi.

"Inamicul avansează activ de la sfârșitul săptămânii trecute în direcția Kupiansk din regiunea Harkov. Trupele noastre sunt în defensivă, opunând o rezistență puternică. Situația este complicată. Luptele fierbinți sunt în curs de desfășurare", a spus ministrul adjunct al Apărării.

După cum a explicat Maliar, rușii caută în prezent slăbiciuni în apărarea forțelor ucrainene, desfășurând în mod activ operațiuni de asalt în zonele așezărilor Masyutovka, Novoselivske pentru a forța unitățile ucrainene dincolo de linia de barieră a râului Oskil. "Inamicul are două sarcini: să recâștige pozițiile pierdute și să ne forțeze să transferăm rezerve acolo din alte direcții", a explicat Maliar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.