Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele de opoziţie din Rusia se unesc împotriva lui Vladimir Putin

putin

Două partide de opoziţie din Rusia şi-au unit forţele pentru contracararea Kremlinului, pe care mulţi îl consideră responsabil de asasinarea lui Boris Nemţov, relatează Euronews, în pagina electronică.

Partidul înfiinţat de Nemţov va candida la alegeri împreună cu partidul unui alt activist din opoziţie, Aleksei Navalnîi, deşi preşedintele său a declarat că aceasta nu este o fuziune a celor două forţe politice. Ambele partide cer o platformă comună pentru a respinge minciunile, corupţia şi agresiunea şi pentru construirea unui stat democrat. Un al treilea partid mic se va alătura coaliţiei.

Încercările anterioare ale grupărilor de opoziţie de a se uni au eşuat, acestea fiind de acord în puţine alte privinţe în afară de opoziţia faţă de Putin.

Noua alianţă va începe prin a candida la alegerile regionale înaintea scrutinului parlamentar de anul viitor.

În timp ce acest anunţ a fost făcut vineri, agenţia publică rusă a publicat un extract din confesiunea ucigaşului lui Nemţov, transmite BBC News Online. Autorităţile ruse au declarat că Zaur Dadaiev, un poliţist cecen arestat împreună cu patru presupuşi complici la câteva zile după crimă, şi-a mărturisit crima. Dar un membru al consiliului rus pentru drepturile omului care l-a vizitat pe Dadaiev în închisoare a declarat că există dovezi că poliţistul a fost torturat pentru a face această mărturisire. Dadaiev a declarat că nu există dovezi împotriva lui şi a făcut mărturisirea după ce a fost ameninţat cu moartea, scrie Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.