Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele de ordine au evitat confruntarea între cetele de urători de la Ruginoasa

Inquam Photos / Octav Ganea
coronavirus jandarmi

Forţele de ordine au evitat, vineri, confruntarea între cetele de urători din localitatea ieşeană Ruginoasa, cunoscute sub numele de "Deleni" şi Văleni", informează Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

"Cetele de urători numite 'Deleni' şi 'Văleni' nu au reuşit să pună în practică tradiţionala confruntare de Anul Nou, jandarmii si poliţiştii acţionând în acest sens prin însoţirea grupurilor de mascaţi pe străzile din localitate în aşa fel încât aceştia nu s-au întâlnit", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, jandarmii si poliţiştii au legitimat peste 100 de persoane şi au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.300 de lei. În vederea continuării cercetărilor, au fost identificate 27 de persoane împotriva cărora se vor lua măsurile care se impun, potrivit Agerpres.ro.

"Pe timpul executării misiunii nu s-au folosit materialele şi mijloacele din dotare şi s-a folosit forţa fizică doar pentru încătuşarea unei persoane, suspectă de săvârşirea infracţiunii de ultra", se mai menţionează în comunicat.

Un jandarm a fost agresat de un participant la manifestarea tradiţională organizată în comuna Ruginoasa din judeţul Iaşi, a anunţat, anterior, Jandarmeria Română.

"În această dimineaţă (...), un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Rugionasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor", se preciza într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Subofiţerul agresat a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD aflat la faţa locului şi, ulterior, a fost transportat la Spitalul Paşcani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.