Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele de securitate din Filipine au arestat nouă potenţiale atentatoare sinucigaşe

abcnews.go.com
Filipine forțele de securitate

Forţele de securitate filipineze au arestat nouă potenţiale atentatoare sinucigaşe, în cursul unor operaţiuni separate desfăşurate în sudul marcat de conflicte al ţării, a comunicat marţi armata, transmite dpa, potrivit AGERPRES.

Suspectele sunt fiice, surori sau văduve ale unor lideri şi membri asasinaţi ai grupării teroriste Abu Sayyaf. Ele au fost arestate în raiduri separate desfăşurate în trei localităţi de pe insula Jolo, în arhipelagul Sulu, între Borneo şi Mindanao.

Potrivit generalului Corleto Vinluan, un comandant militar regional, raidurile au fost întreprinse vineri, după ce s-au primit informaţii că femeile erau instruite pentru atentate sinucigaşe.

'Ele erau încă în stadiul de instruire cât timp dispozitivele explozive improvizate erau asamblate', a explicat responsabilul militar.

Citește și: Proiect BOMBĂ la Senat: Florin Roman vrea să acorde IMUNITATE penală și civilă conducerii ASF

Autorităţile au confiscat componente de bombe artizanale, printre care declanşatoare, baterii, ţevi, piroane de beton, azotat de amoniu în amestec cu păcură, fitile.

În 2020, două atentatoare sinucigaşe s-au detonat în oraşul Jolo, omorând cel puţin 15 oameni şi rănind alţi câţiva.

Abu Sayyaf este cea mai violentă grupare islamistă militantă din Filipine şi a fost acuzată de unele din cele mai grave atacuri teroriste din ţară, precum şi de răpiri în scop de răscumpărare.

Militanţii Abu Sayyaf au răpit zeci de străini pentru răscumpărare începând din anul 2000, pe unii dintre ei omorându-i, cum s-a întâmplat cu un german în 2017.

Gruparea s-a aliat cu organizaţia extremistă Stat Islamic, care a revendicat responsabilitatea câtorva atacuri cu bombă în Filipine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.