Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele de securitate irakiene au împușcat mortal patru protestatari în centrul Bagdadului

bagdad

Forțele de securitate irakiene au împușcat mortal joi patru protestatari în centrul Bagdadului, au informat poliția și mai multe surse de securitate, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Alte 35 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine în apropiere de podul Shuhada, au anunțat aceștia.

Citește și: Schimbă liniile! După ce și-a instalat ‘Guvernul meu’, Klaus Iohannis îl ‘elimină’ pe dușmanul lui Liviu Dragnea

În sudul țării, zeci de protestatari anti-guvernamentali au dat foc la roți de cauciuc și au blocat intrarea în portul Umm Qasr, împiedicând camioanele care transportă alimente să intre țară, au anunțat oficialitățile portuare.

Confruntările de stradă au continuat pentru cea de-a treisprezecea zi consecutivă, mii de oaemni ieșind pe străzile din zonele centrale ale capitalei.

Ofensiva autorităților împotriva protestatarilor care în marea lor majoritate sunt înarmați a dus la moartea a peste 250 de persoane de la 1 octombrie, de când au început manifestațiile, pe fondul nemulțumirilor populației legate de infrastructura distrusă în anii de conflict, sansțiunilor și corupției.

Citește și: Solicitare către instanță! Gigi Becali vrea să i se șteargă condamnarea la închisoare din cazier!

Protestatarii, în mare parte tineri care nu au locuri de muncă, dau vina pe noua elita politică irakiană, care a apărut după uciderea fostului dictator, Saddam Hussein, în timpul invaziei americane din 2003, și cer o reformă completă a sistemului politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.