Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele Democratice Siriene au încercuit ultima redută a grupării Stat Islamic

statul islamic

Forţele Democratice Siriene (FDS) au încercuit ultima redută a grupării Stat Islamic (SI) în estul Siriei, unde luptele au continuat luni după o noapte de bombardamente intense care le-au permis să avanseze în teritoriul jihadist, relatează AFP preluată de Agerpres.

Susţinuţi de raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, combatanţii arabi şi kurzi din FDS încearcă de mai multe săptămâni să elibereze din mâinile ultimilor jihadişti satul Baghouz, la extremitatea estică a Siriei.

Luni dimineaţă, luptele au continuat în această zonă, FDS întărindu-şi, în paralele, poziţiile cucerite cu o zi înainte după lupte şi bombardamente intense.

"Forţele noastre au progresat, dar ciocnirile continuă", a declarat pentru AFP Jiaker Amed, un purtător de cuvânt al FDS.

"Forţele noastre au preluat controlul mai multor clădiri ale SI. Ele au continuat să progreseze luni dimineaţă şi au încercuit Daech pe trei axe, a patra fiind fluviul" Eufrat, a precizat un responsabil al FDS, utilizând acronimul în arabă al SI.

Un purtător de cuvânt al SI, Abu Hasan al-Muhajir, a difuzat luni seară pe reţeaua de mesagerie Instagram o înregistrare în care le cere partizanilor grupării jihadiste să se mobilizeze în zonele eliberate de FDS şi conduse de luptători kurzi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.