Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele guvernamentale irakiene se apropie de aeroportul din Mosul/ VIDEO

wikipedia.com
mosul irak

Forţele de securitate irakiene i-au respins sâmbătă pe combatanţii organizaţiei jihadiste Statul Islamic din centrul unei localităţi de la sud de Mosul şi au ajuns la câţiva kilometri de un aeroport de la periferia oraşului, transmite Reuters. 

Generalul-locotenent Raed Shakir Jawdat a declarat că trupele guvernamentale controlează centrul oraşului Hammam al-Alil, aflat la aproximativ 15 km la sud de Mosul, dar nu a precizat dacă jihadiştii au fost respinşi din întreaga localitate. O altă unitate şi-a continuat ofensiva spre nord, pe malul vestic al fluviului Tigru. "Forţele noastre au ajuns într-o zonă la doar patru kilometri de aeroportul din Mosul", a declarat el televiziunii Al-Hurra. 

Ofensiva irakiană a avansat la sud de Mosul la câteva zile după cucerirea a şase cartiere şi stabilirea unui cap de pod în oraş, pentru prima oară de la retragerea armatei din oraş în urmă cu doi ani. Sâmbătă, nu s-au raportat noi progrese în estul oraşului, iar unii ofiţeri declarau că armata curăţă zonele cucerite recent. 

Premierul irakian Haider al-Abadi, într-o vizită pe frontul de est, a transmis "un mesaj locuitorilor din Mosul care sunt ostatici în mâinile Daesh (Statul Islamic - n. red.): vă vom elibera în curând". 

Recucerirea Mosulului ar însemna sfârşitul unei jumătăţi a califatului proclamat de Statul Islamic în 2014. Liderul islamist Abu Bakr al-Baghdadi a făcut atunci anunţul chiar într-o moschee din Mosul. Organizaţia sa controlează teritorii şi în Siria. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.