Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele irakiene sunt aproape de victoria finală la Mosul

Forţele irakiene au preluat controlul asupra sediului guvernului provincial şi a unui al doilea pod din Mosul, ultimul bastion al jihadiştilor grupării Statul Islamic (SI) în Irak, a anunţat marţi comandamentul comun al operaţiunilor, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Eroii poliţiei federale şi ai forţelor de intervenţie rapidă (FIR) au eliberat clădirea guvernului din provincia Ninive şi deţin controlul asupra celui de-al doilea pod', cel din Al-Hourriyah, a indicat într-un comunicat comandamentul militar care coordonează lupta împotriva SI în Irak.

ALERTĂ - Avion românesc, INTERCEPTAT de aviația MILITARĂ britanică

Forţele irakiene au lansat de la mijlocul lunii februarie o vastă operaţiune pentru a prelua controlul în vestul oraşului Mosul, după ce au recucerit la sfârşitul lunii ianuarie cartiere din estul acestui oraş, al doilea din ţară.

Oraşul Mosul, capitala provinciei Ninive (nord), este despărţit în două de fluviul Tigru, peste care se întind cinci poduri, toate afectate sau distruse.

Cele două poduri cucerite de forţele irakiene ar putea fi totuşi reparate pentru a stabili o legătură directă între estul şi vestul oraşului.

Luptele din vestul oraşului au cauzat strămutarea a peste 50.000 de persoane, potrivit Organizaţiei internaţionale pentru migraţie OIM). Dar marea majoritate din cei aproximativ

750.000 de locuitori din această parte a oraşului au rămas la faţa locului şi se confruntă cu lipsa de alimente şi asistenţă medicală.

Potrivit Reuters, forţele de securitate irakiene au preluat controlul marţi asupra principalei filiale a băncii centrale din Mosul pe care Statul Islamic o cucerise atunci când a invadat oraşul, în 2014, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.