Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele nord-coreene au lansat o rachetă cu rază medie de acţiune

www.reuters.com
racheta coreea de nord

Forţele nord-coreene au lansat, duminică, o rachetă cu rază medie de acţiune în mare, au anunţat autorităţile din Coreea de Sud și Japonia, pe fondul tensiunilor mari generate de lansările recente ale unei rachete balistice intercontinentale și a primului satelit militar de spionaj nord-corean, relatează Reuters citat de Rador Radio România.

Autorităţile din Coreea de Nord şi-au intensificat presiunea asupra Coreei de Sud în ultimele săptămâni, declarând-o "principalul inamic", afirmând că Nordul nu se va reuni niciodată cu Sudul și jurând că își vor spori capacitatea de a lansa un atac nuclear asupra SUA și aliaților acesteia din Pacific.

Racheta lansată duminică din zona Phenianului în jurul orei 14:55. (05:55 GMT) a zburat la aproximativ 1.000 km în largul coastei de est a țării, a anunţat armata sud-coreeană într-un comunicat, adăugând că autorităţile de la Seul efectuează o analiză a rachetei în coordonare cu cele din SUA și Japonia.

Altitudinea maximă a fost de cel puțin 50 km, iar racheta a părut să cadă în afara zonei economice exclusive a Japoniei, a comunicat Ministerul Apărării din Japoniei, criticând totodată lansarea ca fiind o încălcare a rezoluțiilor ONU.

Armata americană a transmis că lansarea nu a reprezentat o amenințare imediată, dar a evidențiat "impactul destabilizator" al programului de înarmare al Coreei de Nord, potrivit unui comunicat al Comandamentului Indo-Pacific al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.