Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele proguvernamentale din Irak au preluat controlul în oraşul antic Hatra

wikipedia.com
mosul irak

Forţe proguvernamentale irakiene au anunţat miercuri că au preluat controlul în oraşul antic Hatra, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO şi unul dintre ultimele fiefuri importante ale jihadiştilor, relatează AFP. ''După lupte violente cu inamicul, forţele Hachd al-Chaabi (Mobilizare populară) au eliberat oraşul antic Hatra'', situat la sud-vest de Mosul, au anunţat într-un comunicat aceste forţe paramilitare dominate de miliţii şiite.

În paralel cu ofensiva forţelor irakiene la Mosul, începută în octombrie, aceste miliţii încearcă să preia controlul asupra oraşului Tal Afar, situat la vest de Mosul, şi sectoarele deşertice care se extind până la graniţa cu Siria. În aprilie 2015, gruparea Statul Islamic a difuzat o înregistrare video cu luptele în care erau distruse clădiri valoroase din Hatra. Dimensiunea pagubelor provocate de jihadişti este încă neclară, conform Agerpres.

Acest oraş antic a fost construit în secolul II sau III î.Hr., apoi a devenit un important centru religios şi comercial în timpul imperiului persan. În acest loc se aflau fortificaţii impozante şi temple impresionante ce îmbinau arhitectura occidentală cu cea orientală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.