Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ruse se regrupează la est de Nipru și ocupă poziții defensive. Se așteptă sprijin de la Flora Mării Nerge (armata ucraineană)

worldatlas.com
fluviu Nipru

Forțele ruse continuă să echipeze "granițele defensive" pe malul estic al râului Nipru, precum și să-și regrupeze unitățile, a precizat joi armata ucraineană. Rusia "continuă să ofere sprijin logistic unităților din regiunea Herson, căutând modalități sigure de a furniza echipamente, arme și provizii", a declarat Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei, relatează CNN, potrivit RADOR.

Forțele ruse s-au retras pe malul estic săptămâna trecută, dar bombardamentele ucrainene în zonă au continuat. După ce au vizat poziţiile din jurul oraşului Kakovka, "măsurile de filtrare împotriva populației locale au fost intensificate. În orașul Kakovka însuși, invadatorii ruși exploatează instalațiile de infrastructură și distrug turnurile de telefonie mobilă", relevă comunicatul armatei ucrainene, care precizează că trupele ruse au continuat bombardamentele împotriva comunităților aflate spre nord, dincolo de râu, inclusiv în comunităţile Mirivka, Marhaneţ și Nikopol din regiunea Dnipropetrovsk.

În Marea Neagră, Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei a precizat că Rusia "a crescut numărul de transportoare de rachete de croazieră în gruparea navală din Marea Neagră.

În prezent există trei dintre ele, dintre care unul este subacvatic. Ele sunt pregătite pentru o salvă cu două duzini de rachete Kalibr".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.