Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forţele speciale afgane au eliberat 61 de deţinuţi dintr-o închisoare aflată sub control taliban

afganistan militari

Forţele speciale afgane au eliberat 61 de deţinuţi dintr-o închisoare aflată sub control taliban în provincia Helmand (sud), relatează vineri DPA şi Xinhua, potrivit Agerpres.

Deţinuţii au fost eliberaţi după o operaţiune întreprinsă de forţele speciale în districtul Kajaki al provinciei Helmand joi noaptea, a indicat purtătorul de cuvânt Jawid Saleem. Cel puţin doi militanţi talibani au fost împuşcaţi în cursul misiunii de salvare. 

Persoanele erau închise pentru presupuse infracţiuni, inclusiv cooperarea cu guvernul pentru spionaj, dar şi pentru nesupunere faţă de regimul militanţilor, a precizat Salem. Ele erau ţinute în condiţii precare, fără hrană corespunzătoare şi deseori erau torturate de către militanţi. 

Deţinuţii eliberaţi şi şapte persoane arestate au fost duşi la o bază militară, se afirmă într-un comunicat al Ministerului afgan al Apărării, citat de Xinhua.

Citește și: Un american de origine vietnameză a fost arestat în Vietnam, fiind acuzat de regim că a vrut să răstoarne guvernul

Potrivit purtătorului de cuvânt, peste 350 de persoane au fost eliberate din patru închisori talibane din Helmand în ultimele trei luni. 

Provincia Helmand, situată la 555 de km sud de Kabul şi devenită celebră pentru culturile sale de mac, este cunoscută şi ca fief al talibanilor. 

Cel mai recent raport al Inspectorului general special pentru reconstrucţia Afganistanului, citat de DPA, arată că talibanii deţin controlul asupra a nouă din cele 14 districte din Helmand şi asupra a 56% din populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.