Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un american de origine vietnameză a fost arestat în Vietnam, fiind acuzat de regim că a vrut să răstoarne guvernul

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Un american de origine vietnameză a fost arestat la începutul lunii iulie în Vietnam, fiind acuzat de regim că a vrut să răstoarne guvernul, au anunţat vineri familia sa şi o membră republicană a Congresului american, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Este vorba de al doilea cetăţean american arestat din motive politice în ultimele săptămâni în această ţară comunistă care nu încetează să înăsprească represiunea. 

În vârstă de 54 de ani, Michael Nguyen, tată a patru copii, este închis într-un centru de detenţie din oraşul Ho Chi Minh, conform unor informaţii ale consulatului american obţinute de familia sa. 

El a fost arestat la 7 iulie când călătorea în sudul Vietnamului în compania a trei militanţi vietnamezi, a declarat pentru AFP unul dintre prietenii săi, Le My Hanh. El nu a fost implicat în nicio activitate politică, potrivit cumnatului său Mark Roberts.

Citește și: După otrăvirea lui Skripal, familia unui alt transfug din Rusia trăieşte terorizată de frică

Mimi Walters, membră republicană a Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, a confirmat, într-un comunicat, arestarea sa, indicând că ea încearcă să obţină eliberarea sa. 

Michael Nguyen s-a instalat în SUA la sfârşitul Războiului din Vietnam în 1975, fugind, la fel ca mii de refugiaţi, de guvernul comunist care a preluat controlul în ţară. 

În iunie, un alt cetăţean american, Will Nguyen, absolvent al prestigioasei Universităţi Yale, a fost arestat în Vietnam pentru "atingere adusă ordinii publice" după ce s-a alăturat unor manifestaţii împotriva unui proiect de lege controversat care creează zone economice speciale. Will Nguyen a fost expulzat luna trecută în SUA. 

Guvernul vietnamez trimite cu regularitate la închisoare avocaţi, militanţi şi jurnalişti consideraţi prea critici faţă de regim, iar represiunea s-a accentuat de la ultimele alegeri legislative din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.