Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ucrainene sunt în alertă maximă: Rușii pregătesc un contraatac pe frontul de est

cnn.com
razboi ucraina

Situația de pe frontul de est rămâne dificilă, deoarece forțele ruse caută să câștige inițiativa și „se răzbune” pe trupele ucrainene, a declarat generalul Oleksandr Syrskyi pe 6 septembrie, după cum a raportat Centrul de Presă Militară.

„Inamicul nu abandonează planurile de a ajunge la granițele (administrative) ale regiunilor Donețk și Lugansk, se încăpățânează să se răzbune și să câștige inițiativa operațională”, a spus comandantul Forțelor Terestre ucrainene, care conduce operațiunile militare din est.

Rusia a ocupat părți din regiunile Lugansk și Donețk din 2014 și a făcut eforturi să încerce să cucerească întregul teritoriu al celor două regiuni în timpul invaziei sale pe scară largă. Ucraina continuă să dețină zone de vest ale regiunii Donețk, precum și o mică parte a regiunii Lugansk.

Potrivit lui Syrskyi, Rusia finalizează pregătirea unităților de asalt în direcția Kupiansk și bombardează zilnic pozițiile ucrainene din zonă cu artilerie și mortiere.

În direcția Lyman, forțele ruse continuă să înlocuiască trupele cu întăriri din nou formata a 25-a Armată Combinată, a menționat generalul.

Se pare că luptele grele continuă și în direcția Bakhmut, unde forțele ucrainene avansează „pas cu pas”, eliberând teritoriul în ciuda eforturilor Rusiei de a-și menține pozițiile.

Syrskyi a subliniat că principalele sarcini ale forțelor ucrainene din est sunt să apere pozițiile actuale în direcțiile Kupiansk și Lyman și să continue avansarea în direcția Bakhmut.

Rusia a concentrat peste 100.000 de militari în direcția Kupiansk-Lyman a frontului din regiunea Harkov și regiunea Lugansk. Potrivit ofițerului de presă al Eastern Force Group, Illia Yevlash, există 45.000 de soldați care atacă Kupiansk și 48.000 care împing spre Lyman.

La rândul lor, forțele ucrainene avansează în direcția Bakhmut și pe linia frontului de sud în regiunea Zaporizhzhia. Ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a raportat pe 4 septembrie că Ucraina a avansat în apropiere de Klishchiivka, la aproximativ cinci kilometri de Bakhmut, și în apropiere de Novoprokopivka, la sud de Robotyne, regiunea Zaporizhzhia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.