Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele ucrainene vor să spargă apărarea rușilor de la Sevastopol! Atac cu drone după vizita lui Putin: explozii raportate în această dimineață

Warship launches a rocket during celebrations marking Russian Navy Day in the far eastern city of Vladivostok

Dronele de suprafață ale forțelor ucrainene au atacat Sevastopolul miercuri dimineață. Flota rusă a Mării Negre se laudă însă că a respins atacul, transmite guvernatorul orașului Mihail Răzvozhaev. Atacul vine în contextul în care  sâmbătă Vladimir Putin a efectuat o vizită-surpriză în Crimeea, pentru a marca anexarea peninsulei. El s-a dus la baza rusă de la Sevastopol, portul de ataş al Flotei ruse la Marea Neagră.

"La primele ore ale dimineții, flota noastră a respins un atac cu drone de suprafață. Un total de trei situri au fost distruse până la acea oră. Au încercat să pătrundă în golf, marinarii noștri au tras spre ei cu brațele mici. Apărarea aeriană a lucrat și la ținta aeriană", a scris Răzvozhaev. Potrivit acestuia, navele de război nu au fost avariate în atac, ci au spart geamurile din mai multe clădiri. "Din exploziile dronelor navale inamice distruse în clădirile de pe strada Lenin, 2, în Casa Moscovei, geamurile au fost sparte. Oamenii nu au fost răniți", a spus guvernatorul. Potrivit acestuia, armata rusă a respins cu încredere atacul dronelor ucrainene.

Atacurile ar putea să creacă în intensitate

Atacurile ar putea să creacă în intensitate, având în vedere ultimele date furnizate atât de NATO, cât și de forțele ucrainene. Este cunoscut însă faptul că Ucraina vrea să cucerească teritoriul ocupat de ruși, astfel că în perioada următoare am putea asista la un adevărat asalt al ucrainenilor, având și în vedere numărul mare de arme primite de la forțele Occidentale.

Şefa centrului de presă a Forţelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, a comentat exploziile de luni seară din nordul Crimeii, peninsulă temporar ocupată de ruşi, relatează RBC, potrivit Rador. Potrivit acesteia, exploziile de la Djankoi transmit un semnal clar rușilor: distrugerea logisticii ocupanţilor va continua, așa că rușii ar trebui să părăsească peninsula. "

De asemenea, NATO e convinsă că armele furnizate în prezent de Occident către Ucraina vor fi folosite pentru a alunga armata rusă din sudul și estul Ucrainei încă din luna mai. Însă marea lovitură ar putea să fie dată în Crimeea. Cel puțin asta a declarat un înalt oficial al alianței militare în fața jurnaștilor străini la o întâlnire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.