Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO dezvăluie lovitura secretă pregătită de Ucraina: 'Să rupă podul terestru spre Crimeea' (Bild)

Interfax
pot crimeea

NATO e convinsă că armele furnizate în prezent de Occident către Ucraina vor fi folosite pentru a alunga armata rusă din sudul și estul Ucrainei încă din luna mai. Însă marea lovitură ar putea să fie dată în Crimeea. Cel puțin asta a declarat un înalt oficial al alianței militare în fața jurnaștilor străini la o întâlnire, relatează publicația germană Bild, care nu îi relevă numele sau funcția.

"Instruire, materiale, logistică și informații secrete – în prezent, partenerii Ucrainei fac tot ce le stă în putință pentru a lansa cu succes o ofensivă ofensivă", a declarat oficialul într-un briefing. "Ceea ce ne pregătim este o ofensivă de primăvară sau vară. Următoarele șase luni vor fi o perioadă cheie în război nu numai pentru Ucraina, ci și pentru aliați".

În prezent, NATO și alte țări occidentale furnizează Ucrainei aproximativ 500 de tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie, pe care urmează să le folosească pentru această ofensivă. Oficialul a oferit, de asemenea, informații despre locațiile probabile ale contraofensivei ucrainene, dar a trebuit să fie foarte reținut din motive de securitate. În consecință, Rusia presupune "pe bună dreptate" că principalele ofensive ucrainene ar avea loc în regiunile "Lugansk și Zaporojie". Scopul ofensivei din sud-estul țării: "să rupă podul terestru spre Crimeea", a declarat oficialul combativ.

Dar oficialul NATO a mai spus că Ucraina va efectua noi ofensive, despre care nu a putut comenta. Acestea trebuie înțelese fie pentru a distrage atenția forțelor armate ruse, fie ca scopul real al eforturilor de eliberare a țării.

Încredere că Ucrainaar putea avansa pe teren

Întrebat dacă Forțele Aeriene Ruse ar putea respinge un alt atac major al Ucrainei, oficialul a răspuns că Moscova nu este dispusă în prezent să crească numărul echipajelor sau avioanelor de vânătoare dislocate în Ucraina. Oficialul a clarificat: "Apărarea aeriană ucraineană este mult mai puternică astăzi decât erau la începutul războiului". Acest lucru dă naștere, de asemenea, încrederii alianței militare occidentale că Ucraina ar putea realiza un progres și ar putea elibera noi teritorii în lunile următoare.

De asemenea, NATO nu exclude posibilitatea ca Ucraina să lanseze un atac asupra Crimeei, care este ocupată de Rusia din 2014. "Kievul are dreptul de a recuceri tot teritoriul ucrainean", a declarat oficialul fără menajamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.