Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forul naţional de baschet va înfiinţa 11 'microfederaţii' regionale, care vor acoperi toate judeţele şi raioane din Republica Moldova

Britannica.com
baschet

Forul naţional de baschet (FRB) a anunţat câteva măsuri reformatoare, conform Proiectului de strategie şi planificare 2021-2025, între care se numără şi înfiinţarea a 11 ”microfederaţii” regionale, fiecare din acestea urmând a acoperi activitatea din mai multe judeţe, plus a câtorva raioane din Republica Moldova, potrivit news.ro.

Decizia a avut fost luată într-o şedinţă a Consiliului director al forului şi survine după numirea noului preşedinte al FRB, Carmen Tocală.

Potrivit FRB, cele 11 ”microfederaţii”-sucursale sunt Bihor (pentru judeţele Bihor, Satu Mare, Maramureş, Arad), Vrancea (Vrancea, Vaslui, Buzău, Brăila, Galaţi), Cluj (Cluj, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Alba, plus Raionul Ungheni din Republica Moldova), Covasna (Covasna, Harghita, Bacău, Neamţ), Sibiu (Sibiu, Braşov, Vâlcea, Mureş), Bucureşti (Ilfov, Giurgiu şi capitala), Dâmboviţa (Dâmboviţa, Prahova, Argeş), Iaşi (Iaşi, Suceava, Botoşani, alte 2 raioane din Republica Moldova), Constanţa (Constanţa, Tulcea, Călăraşi, Ialomiţa), Timiş (Timiş, Caraş- Severin, Mehedinţi, Hunedoara) şi Dolj (Dolj, Gorj, Olt, Teleorman).

De asemenea, FR Baschet a precizat că fiecare din aceste organisme regionale va funcţiona cu un preşedinte, un director tehnic regional, precum şi alte funcţii în organigramă, inclusiv în departamente de marketing, comunicare sau IT.

O altă prevedere din planul de restructurare al baschetului românesc este înfiinţarea unor centre regionale de excelenţă, la masculin în Oradea, Focşani, Sibiu şi Piteşti, iar la feminin în Târgovişte. Figurează în acest plan şi înfiinţarea a trei structuri pe sistemul ”Academie de baschet”, la Bucureşti, Târgu Mureş şi Sfântu Gheorghe, dar şi centre naţionale de juniori şi tineret pentru baschet 3x3, precum şi şase centre naţionale de selecţie pentru copii cu vârsta între 11-15 ani.

În altă ordine de idei, FR Baschet a mai anunţat o decizie, luată în aceeaşi şedinţă a Consiliului director, care intră în vigoare din acest sezon la seniori: folosirea unui singur jucător român naturalizat în competiţiile interne. Singura echipă afectată de această decizie, în prezent, este campioana la masculin U BT Cluj, care îi are în lot pe Patrick Richard şi Giordan Watson, ambii componenţi ai naţionalei.

O încercare similară a FRB pentru a impune această regulă a avut loc acum două sezoane, când Watson era coleg la CSM Oradea cu Kris Richard, şi cel din urmă fiind naturalizat. Măsura nu a fost implementată, după ce clubul s-a adresat Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a dat câştig de cauză jucătorilor.

Un număr de 33 de decizii au fost anunţate în urma şedinţei Consiliului director al FRB, care pot fi consultate la adresa: https://www.frbaschet.ro/stiri/stiri/decizii-ale-consiliului-director-din-data-de-21.09.2021-0.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.