Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost Avocat al Poporului, avertisment: Abrogarea OUG13 a fost 'o mare greșeală'

avocatul poporului temp

Profesorul de drept constituțional, Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, a spus, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că abrogarea OUG 13 a fost o mare greșeală. Amintim că, astăzi, Curtea Constituţională dezbate plângerea făcută de Avocatul Poporului în privinţa neconstituţionalităţii ordonanţei de urgenţă care a modificat Codurile Penale.

„(...) Dacă este abrogat, textul acela al dreptului constituțional, el și-a produs efecte, punctul acela doi din OUG, iar pe baza unei decizii nefavorabile (c.n. CCR)  urmează să se aplice în continuare. După părerea mea a fost o mare greșeală abrogarea respectivă, cel puțin a punctului doi din ordonanță. Acela nu crea nicio problemă. Primul punct crea probleme, dacă erau probleme. După părerea mea, nici așa nu erau probleme. Poate umblându-se la definirea mai bine a încălcării grave a drepturilor fundamentale și la sumă, la valoarea pagubei.”, a spus Gheorghe Iancu, într-o intervenție telefonică la Antena3.

Ordonanța 14/2017, prin care a fost abrogată Ordonanța de Urgența a Guvernului nr. 13 de modificare a codurilor penale, a fost înregistrată duminică seara la Senat pentru dezbatere, după ce anterior fusese publicată și în Monitorul Oficial.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.