Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost comisar european: România are zero absorbție fonduri UE din exercițiul financiar 2021-2027

forbes.ro
fonduri europene

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, atrage atenţia asupra faptului că România nu a accesat deloc fonduri europene din exerciţiul financiar 2021-2027, conform news.ro.

„Ceea ce este trist este că avem în faţă 80 de miliarde şi s-au cheltuit 210 milioane. 2021-2027 nu s-a deschis, nu mai vorbeşte nimeni de el. Suntem în 2023. Iar când eram comisar, în fiecare zi eram alergată de ziarişti care e rata de absorbţie. Acuma nu spune nimeni că e zero 2021-2027. Nu s-au demarat. Eu am înţeles de la Comisie că sunt nişte suspiciuni legate de Autorităţile de Management şi că de aceea nu au început plăţile. Conflicte de interese... nu ştiu, trebuie clarificate acest lucruri şi cred că Guvernul trebuie să clarifice”, a declarat Corina Creţu duminică, la Prima News.

Fostul comisar european a precizat că l-a contactat pe premierul Marcel Ciolacu, după învestirea acestuia, şi i-a transmis acestuia că îi stă la dispoziţie cu experienţa pe care o are la Comisia Europeană, aşa cum a fost dispusă să ajute orice alt Guvern al României în demersurile privind accesarea de fonduri europene.

„Mi-a spus că mulţumesc, că e mare nevoie de expertiza mea, dar atât!” a completat Coreţul care a precizat că îşi „pune speranţe” în Marcel Ciolacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.