Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier al lui Năstase, declarații INCENDIARE: Tudose va încerca să-l schimbe pe Dragnea din fruntea PSD, dacă...

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

La nivelul celor aproximativ 40.000 de membri PSD cu funcții în „middle management” (managementul local și central de stat - n.r.)  s-a format impresia că partidul a fost capturat de serviciile de informații din România, a declarat la Digi24 sociologul Alin Teodorescu, fost deputat și apropiat al lui Adrian Năstase. În acest context, el a spus că premierul Mihai Tudose „pare” apropiat de SRI și a avertizat că actualul șef de la Palatul Victoria este mai puțin maleabil decât Sorin Grindeanu și nu va ezita să încerce să-l schimbe de la conducerea partidului pe Liviu Dragnea, dacă cerințele acestuia în privința justiției i-ar compromite imaginea.

Încă o lovitură pentru Kovesi din Parlament: când ajunge pe mâna procurorilor

„Întâi, de Victor Ponta și clica formată în jurul lui – cu Bănicioiu, Șova, Ghiță și toți ceilalți care erau în jurul lui, el fiind binecunoscut în partid ca fiind fost ofițer acoperit chiar din perioada cât a fost procuror”, a spus Alin Teodorescu. (Întrebat dacă aceasta era legenda în partid, el a precizat că nu era legendă, era informație. „Se știa că e ofițer acoperit sau că a fost ofițer acoperit într-o anumită perioadă a vieții”, a dezvăluit Alin Teodorescu). „Şi care apoi, a continuat cu Tudose. Nu ştiu nimic de Grindeanu, dar cu Tudose nu ştim dacă e ofițer acoperit, dar este foarte apropiat de SRI, împreună cu tot grupul care îl sprijină, mă rog, este un grup acolo, cu Vlase, mă rog, sunt mai mulţi”, a adăugat Alin Teodorescu.

Ce decizii ia Guvernul Tudose în ședința de joi

Întrebat ce rol joacă Liviu Dragnea în ecuația cu serviciile, Alin Teodorescu a constatat că este o situație „foarte interesantă” și a explicat: „La începutul mandatului său de președinte al partidului,  a fost împotriva acestui grup de ofițeri acoperiți, de agenţi de influenţă ai serviciilor de informații româneşti. În ultima perioadă, se vede că nu mai are ce să facă sau încearcă  să caute o punte de legură, pentru că nominalizarea lui Mihai Tudose înseamnă o cedare în faţa SRI, de data asta, aşa cum fusese cu Victor Ponta, o cedare în faţa SIE”, a spus Alin Teodorescu.

Întrebat dacă Liviu Dragnea nu are ce să facă sau e mai mult decât atât, dacă există senzația că și Liviu Dragnea joacă de partea  serviciilor, Alin Teodorescu a răspuns: „Încă nu. Încă se consideră că Liviu Dragnea rezistă în faţa asaltului serviciilor de informații asupra celui mai puternic partid”.  În ceea ce-l privește pe premierul Tudose, acesta „pare” din filmul SRI.

Alin Teodorescu spune că Mihai Tudose este mult mai puțin maleabil decât Sorin Gridneanu, iar dacă va intra în conflict cu liderul PSD, actualul șef al executivului va încerca să-l schimbe pe Liviu Dragnea, ceea ce va aduce „tulburări în partid”.

Cu toate acestea, Alin Teodorescu crede știrea despre o presupusă ruptură între Tudose și Dragnea, apărută chiar a doua zi după învestire, este o dezinformare și că deocamdată „binomul” din fruntea PSD e sudat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.