Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier al lui Traian Băsescu, ARESTAT pentru 30 de zile: Ce a făcut

catuse, arest

Fostul consilier de stat Răzvan Murgeanu a fost arestat preventiv, miercuri, dupa o decizie a Tribunalului Bucuresti.

El este acuzat ca a primit pentru el 15.000 de euro de la o asociere de firme care avea un contract de reabilitare a 85 de blocuri si alti 15.000 de euro pentru a-i da unui director din Primaria Sectorului 5 care sa dispuna platile din cadrul contractului.

Decizia, prin care a fost arestata si Gabriela Gangoe-Simion, practician in insolventa, poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, arata News.ro.

Citește și: Câți oameni pot trăi pe Pământ

Fostul viceprimar al Capitalei, Răzvan Murgeanu, a fost retinut, miercuri, de procurorii DNA, pentru trafic de influenta, dare de mita si instigare la infractiunea de spalare a banilor.

De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Valentin Stanescu, director in cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti la data faptei, acesta fiind acuzat de luare de mita.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2015 - februarie 2016, Gabriela Gangoe-Simion, in calitate de practician in insolventa, a dispus plata din conturile unei societati comerciale aflate in supravegherea sa a sumei totale de 63.670,07 lei, reprezentand remuneratie incasata nelegal.

Citește și: Mii de oameni anunță o mega-manifestație în care se vor masturba în public

"Aceasta suma de bani a fost disimulata prin emiterea unor facturi reprezentand servicii de audit, ce nu au fost prestate in realitate, de catre o firma pe care o controleaza printr-o ruda de-a sa, catre societatea platitoare sau subcontractori ai acesteia", sustin procurorii.

In urma investigatiilor, anchetatorii au stabilit ca, in perioada 22 iunie 2011 - 8 iunie 2012, Primaria Sectorului 5 si o asociere formata din doua firme, una dintre ele fiind societatea aflata in insolventa, au incheiat mai multe contracte privind executarea, finalizarea si intretinerea lucrarilor de reabilitare termica a 85 de imobile din Sectorul 5, in valoare totala de 71.892.541 lei, fara TVA.

Citește și: BOMBĂ în dosarul de șantaj al lui Dan Voiculescu: Avocații cer eliminarea interceptărilor

In 31 decembrie 2015, Primaria Sectorului 5 a platit catre asocierea respectiva 8,5 milioane de lei, reprezentand o plata partiala pentru serviciile prestate. Plata ar fi fost facuta in urma interventiei lui Valentin Stanescu, care a cerut in schimb, prin intermediul lui Răzvan Murgeanu, 15.000 de euro. Murgeanu a mai cerut de la Gabriela Gangoe-Simion alti 15.000 de euro pentru el.

"Pentru a se efectua plata respectiva, dar mai ales pentru a influenta functionarii ce aveau atributii in acest sens, inculpatul Stanescu Valentin, in calitate de director in cadrul Primariei Sector 5 Bucuresti, a pretins de la reprezentantii asocierii respective, prin intermediul inculpatului Murgeanu Gheorghe Razvan, suma de 15.000 de euro. La randul sau, acesta din urma a pretins de la inculpata Gangoe - Simion Gabriela, pe langa suma de bani respectiva, alti 15.000 euro, pentru sine, in scopul de a-si trafica influenta in directia aratata mai sus, lucru cu care aceasta a fost de acord", potrivit DNA.

Citește și: Grevă spontană la TAROM

Ulterior, pentru a ascunde provenienta sumelor de bani si a drepturilor asupra acestora, Gabriela Gangoe-Simion l-ar fi instigat pe administratorul societatii subcontractoare sa efectueze plata unei sume de 3.000 de euro, reprezentand o parte din comisionul de 15.000 de euro pretins de Murgeanu, catre o alta persoana, cu titlu de folos necuvenit, pentru exercitarea influentei asupra directorului Stanescu Valentin si a altor persoane din Primaria Sector 5.

Razvan Murgeanu a fost, din iunie 2013 pana in octombrie 2014, consilier de stat la Administratia Prezidentiala in mandatul lui Traian Băsescu. Anterior, Razvan Murgeanu a fost viceprimar al Capitalei din partea PDL si secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in perioada in care institutia era condusa de Elena Udrea.

Citește și: Florian Walter face o nouă victimă celebră cu un denunț: Ce a recunoscut la DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.