Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier al lui Vladimir Putin: Tema Moldovei a fost discutată încă din primăvara anului trecut / Nu cred că vor invada, ar fi o prostie evidentă

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Fostul speechwriter al preşedintelui rus, Vladimir Putin, Abbas Galliamov consideră că "un posibil atac rusesc asupra Moldovei este un proiect cu o dominaţie puternică a minusurilor".

După cum transmite "INFOTAG", el a declarat pe canalul ucrainean "Прямий" de pe YouTube că tema Moldovei a fost discutată încă din primăvara anului trecut, "fiind o poveste de lungă durată".

"Apoi această temă a dispărut din spaţiul informaţional pentru ceva timp, iar acum a reapărut. Este legat de faptul că, pomenindu-se într-o fundătură, autorităţile ruse elaborează diverse scenarii alternative pentru desfăşurarea evenimentelor. Figurează în ele şi Moldova. Din punct de vedere militar, este o trambulină convenabilă pentru un atac asupra Ucrainei. Moldova se încadrează şi în discursul oficial al Kremlinului - un guvern pro-occidental este la putere în Moldova şi trebuie să se lupte împotriva lui", apreciază politologul.

El a subliniat că acum în jurul lui Putin se află "o mulţime de capete fierbinţi - Prigojini şi Patruşevi convenţionali".

"Este posibil să fi discutat această variantă la un moment dat. Dar nu cred că vor invada realmente Moldova. Aceasta ar fi o prostie evidentă, deşi ei (autorităţile Federaţiei Ruse - "I.") au făcut deja o mulţime de lucruri stupide", a remarcat expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.