Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier prezidential: A revenit frica de Ponta. Vezi explicatia

panica frica teama stres

Fostul consilier prezidential al lui Traian Basescu, Sebastian Lazaroiu considera ca premierul Victor Ponta a redevenit 'arogant, obraznic si manipulator', iar o data cu intoarcerea acetuia la atitudini mai vechi a revenit si frica de PSD.

"S-a întors frica de Ponta. De asta mi-era frică...

În ultima vreme Ponta a redevenit ceea ce a fost: arogant, obraznic, manipulator. E acel Ponta care declara relaxat că, în campanie, își ia punga de floricele și berea și se uită la adversari cum se măcelăresc între ei. Repliat o perioadă, după rușinoasa înfrângere în alegeri, încă-șeful Guvernului României se întoarce la vechile metehne: fuge de responsabilitatea politică (vezi voturile majorității asigurate de PSD în Senat împotriva justiției), ironizează opoziția neputincioasă, aniversează trei ani de la ”grandiosul” proiect voiculescian, USL (altfel, praf și pulbere), călărește mediul de afaceri cu noi taxe și impozite stupide, vânează propagandistic hipermarketurile spre deliciul micului electorat comunistofil, continuă sa controleze o parte a presei de propagandă și, în fine, își încearcă norocul trăgându-l pe blajinul, dar foarte popularul Iohannis în capcane mediatice. Pe deasupra, pare că a îngropat definitiv reforma PSD cu care ne amenința atunci când făcea bilanțul dezastrului de la prezidențiale.

Presupun că ăsta e motivul pentru care s-a instalat o anumită panică, pe care am mai observat-o în campania electorală din noiembrie. Am amici care văd un reviriment al PSD și al lui Ponta. Văd lideri de opinie care sunt din nou îngroziți de perspectiva unui PSD atotputernic, care va guverna și după 2016 încolo", scrie Lazaroiu pe pagina sa de Facebook.

El sustine ca temerile fata de PSD sunt alimentate chiar de presedintele Klaus Iohannis si de 'opozitia pasiva' a PNL, orientata sa pozeze in 'raul cel mai mic'.

"Temerile lor sunt alimentate și de un Iohannis încă în afara rolului de președinte, dar și de o opoziție pasivă, măcinată mai degrabă de scandaluri interne și, în mod evident, deja orientată să pozeze în ”răul cel mai mic” și nicidecum în alternativa demnă de votat în 2016", mai scrie Lazaroiu.

Fostul consilier prezidential subliniaza insa ca PSD nu va reusi sa castige alegerile din 2016, dar nu din cauza meritelor celor de la PNL, ci pur si simplu pentru ca vor fi alternativa. Lazaroiu sustine ca ar trebui ca teama sa nu se indrepte catre un PSD atotputernic, ci catre o intelegere intre PSD si PNL de a-si asigura o alternanta la putere.

"Spun ce am spus și în campanie, acum chiar mai apăsat decât atunci (da, aveam o strângere de inimă): Nu vă fie frică de Ponta! Nu vă fie frică de PSD! Obișnuit să văd și dincolo de cifrele din sondaje, pot să afirm că PSD se află pe drumul opoziției. Că se va întampla înainte de parlamentare sau ca o consecință a parlamentarelor, e deja o chestiune de strategie politică. PSD nu are capacitatea să își revină. Se vede asta. În continuare singura lor preocupare este cum să își acopere tovarășii cu probleme în justiție (Dragnea și Șova sunt doar două exemple, mai celebre). Își încalcă propriile rezoluții, se bâlbâie, retractează, revin. Sunt simptome ale dezorientării și lipsei de valori. Guvernează haotic, cu ținte mici, populiste, au reușit să scandalizeze în mai puțin de o lună tot mediul de afaceri, pacienții, sindicaliștii și chiar simplii privitori ai grotescului spectacol oferit de Palatul Victoria. Cine are capacitatea să simtă această nervozitatea a societății nu se lasă amăgit de cifrele din sondaje. Atmosfera generală din țară, dar și disperarea care se citește în actul guvernării, anunță trendul chiar înainte ca el să fie surprins de măsurători.

Ar trebui să ne fie frică de lipsa alternativei, de siguranța liberalilor că vor primi gratis, ca la prezidențiale, voturi negative. Frica de Ponta și PSD ne poate transforma iarăși în alegători captivi, gata să se arunce în brațele primului venit în ordinea cifrelor popularității. Ar trebui să ne temem că în afară de spectacolul cătușelor nu există nicio dezbatere serioasă (cu atât mai puțin soluții) asupra surselor corupției. Ar trebui să ne temem de un aranjament ocult între PSD și PNL, pe termen lung, pentru împărțirea prin alternanță a puterii din România. Eu de asta mă tem. Și, da, ar trebui să ne temem de ultimele clipe ale PSD la guvernare, nu de alta, dar am mai jucat cu toții în filmul ăsta, în 2008, când România a terminat cu creștere economică mare și cu un deficit bugetar la fel de mare. Ar trebui să ne temem de ultimele clipe ale oamenilor lui Ponta care își rezolvă pe genunchi, în fugă, disperați, obsesiile lor. De pildă, o restaurație în educație. Dacă în justiție încă ne apără americanii și europenii, în economie și educație nu va mișca nimeni din afară un deget.

Așadar, decât să ne temem de Ponta și PSD, mai bine suntem cu ochii pe ultimele clipe ale muribundului. Să nu-l lăsăm să strice și ce n-a reușit încă. Pe de altă parte, ar trebui ca societatea civilă să formuleze câteva puncte esențiale ale unui program de guvernare ambițios, pentru cei care vor veni. Nu mai dați cecuri în alb! Negociați la sânge voturile contra viitorului!", conchide Lazaroiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.