Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier prezidențial, după propunerea legislativă a Dianei Șoșoacă: 'Senatoarea devine un instrument al FSB-ului'

Deschide.md
Cristian Hrituc

Prin propunerea legislativă privind unirea României cu Republica Moldova, senatoarea Diana Șoșoacă devine un instrument al FSB (serviciu secret rusesc, continuatorul KGB, n.r.). O spune Cristian Hrițuc, fost consilier prezidențial în mandatele lui Traian Băsescu.

„Senatoarea Șoșoacă a fost până acum o portavoce a propagandei Kremlinului. Am văzut cu toții că și-a asumat acest rol și a promovat mai toată propaganda rusă îndreptată împotriva Ucrainei.

Acum, Șoșoacă face un pas mare și își asumă un rol în războiul hibrid pe care îl poartă Moscova împotriva Republicii Moldova. Practic, senatoarea devine un instrument al FSB ului, utilizând aceași narațiune asumată de atâția ani de zile de serviciul rus.

Propunerea legislativă pe care Șoșoacă a depus-o azi, Unirea României cu Moldova, nu este altceva decât o confirmare a faptului că senatoarea face acest joc, în plin război hibrid.

Moscova încearcă din toamna trecută să o înlăture pe Maia Sandu și guvernarea pro europeană, folosind-o pe Marina Tauber și partidul SHOR. Scenariul este cunoscut. Demonstrații de stradă în urma cărora să se ajungă la violențe. Ocuparea Parlamentului, a sediului Guvernului, destabilizarea instituțiilor, ca într-un final să se ajungă la demisia actualei puteri și organizarea de anticipate.

Cheia pe care merge Kremlinul și Tauber- crearea sentimentului de panică că Republica Moldova este în pericol. Până săptămâna trecută se folosea Transnistria.

Au fost inventate subiecte ca:

- Transnistria este în pericol pentru că Ucraina cu Republica Moldova vor intra acolo ca să ia armamentul de la Cobasna.

- România va ataca Transnistria. Tauber motivându-și inepții cu niște presupuse uniforme de poliție trimise de Republica Moldova în România.

După ce Tauber a eșuat, iar mitinguril ei au avut din ce în ce mai puțin impact, apare acum Șoșoacă cu vechea linie a FSB- Unirea Republicii Moldova cu România. Un subiect care conferă Kremlinului justificarea să își păzească cetățenii de etnie rusă.

Este cunoscut faptul că acest narativ: unirea făcută cu forța de București a fost folosit din 90 încoace. Igor Dodon a folosit aceeași ”frică” când era consiliat oficial de echipa FSB trimisă la Chișinău.

Statul român nu are asumat acest obiectiv și asta se știe bine.

Dar Șoșoacă depune această inițiativă acum, în plin război hibrid, pentru ca să facă jocul Moscovei. Probabil, în următoarele ore, toate gazetele rusești vor prelua acest subiect și își vor face propriul joc.

Nu cred că Diana Șoșoacă face acest gest doar pentru captarea unei părți din electoratul AUR, pentru a arăta că ea este mai bună decât Simion, că este mai dură decât președintele AUR. Nu cred că este vorba doar de poziționare politică și concursul de frumusețe dintre cei doi lideri extremiști: cine pare mai rusofil, cine țipă mai tare. Sunt prea multe elemente care atestă un joc cu miză mai mare!”, scrie Cristian Hrițuc pe Facebook

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.