Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fost consilier prezidențial, Eckstein-Kovacs Peter, RĂBUFNEȘTE la adresa lui Iohannis: 'S-a autoexclus ca președinte al României. Voi sesiza CNCD'

Eckstein-Kovács Péter

Eckstein-Kovács Péter, fost conilier prezidențial, anunță, pe Facebook, într-o postare în maghiară, că va sesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pe motiv că președintele Klaus Iohannis  folosește batjocoritor limba maghiară, respectiv pentru acuzația că „Orban Viktor  împreună cu PSD-ul doresc să răpească Ardealul”

”Iohannis s-a autoexclus ca politician european, ca președinte al României, ca om civilizat. Toatea acestea, prin declarația sa de astăzi, prin care acuză în mod colectiv maghiarii că doresc să rupă Ardealul de România. Faptul că folosește în mod batjocoritor limba maghiară și îl acuză pe Orban Viktor de faptul că împreună cu PSD-ul doresc să răpească Ardealul este doar cireașa de pe tortul naționalist. Este regretabil! Ce se poate face? Se poate căuta CNCD. Eu am să o fac, sper că și mulți alții cu mine. După care trebuie adusă la cunoștința opiniei publice internaționale cele întâmplate. Inclusiv organizațiile și cancelariile internaționale”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eckstein-Kovács Péter.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

Klaus Iohannis a reacționat dur, miercuri, de la Palatul Cotroceni, după ce proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost adoptat tacit în Camera Deputaților. Șeful statului a afirmat că "PSD luptă să dea Ardealul ungurilor".

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că PSD nu susține proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Într-o ședință extraordinară, Senatul a respins, miercuri, proiectul de lege, susținut doar de parlamentarii UDMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.